Sunday, August 22, 2010

..Training Memasak..

..hari ni dah 12 Ramadan..maknanya dah 12 hari berpuasa..
..bila calculate dgn calculator, maknanya ada dalam 18 hari lagi nak jumpa husband..hmm..since husband pagi2 lagi dah sound suruh training memasak, so...most probably aktiviti sy hari ni mestilah mencari recipes best tuk training..training..and training..so nnti on 7th Sept, bila dah smpi miri, xdalah baru nak terkebil2 nak masak apa kan..hehe..


..so..Mr Husband!..nnti bila isteri abg ni masak, jgn byk komen tau!..makan jer..penat ni..18 hari sebelum dah start training..."anyway, kita dah ada buku recipe"..*wink!..hehe..

 first dish nanti rasanya nak masak butter prawn kot..kalau campur cheese mesti lg sedap..
..nyum..nyum..


***

Saturday, August 21, 2010

..Happy Birthday Mama..

..it's such a wonderful Saturday..
..21st August 2010..
..Happy Birthday Mama..

This I dedicate to you, Mama..
(By Joanna Fuchs)

"Mama, your birthday means so much to me;
To have you in my life another year,
The time I spent enfolded in your love,
Each day, each moment with you is so dear.
I cherish the very special bond we have.
You lift my spirit in so many ways.
I celebrate your life; I honor you,
And send to you my love and care and praise"
 
..I Love U So Much Mama..
Terima kasih for being such a good and wonderful mother to us..
The way you teach us, the way you raise us up..
the way you show us everything..
..WONDERFUL..
..You WILL Always Be Our Beautiful Mama.. 


..Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki Mama oleh Allah SWT..Amin..
..Happy Birthday for AYAH too..(2nd August 2010)..
..Happy Birthday to my HUSBAND too..(6th August 2010)..
 ..am spreading my love to all of you..

***
..

Friday, August 20, 2010

.My Skeptical Review..

..it's friday again..how time passes by..dah mid august dah kan..for these past few days, ramai betul yang bertanya "pregnant ke?"....now and then i understood, agaknya mmg mcm ni kot once dah married..mmg akan jadi soalan yg wajib..but to tell the truth, saya suka dgn soalan tu..dengan harapan soalan2 tu akan diiringi dgn doa sekali..Amin...hehe..cute jer those q then mix up dgn those feelings tukang nak jawab soalan cepumas..hehe..

For some unexplainable reasons, almost one week and a half, saya mula rasa sakit2 belakang, fatigue..and i did mun..mun..for few times..seksa..apalagi tengah puasa..makan tuk berbuka jer, then lepas tu throw up..mmg kalau ikutkan cycle dah smpi..tp..rasanya ni first time ever rasa mcm ni..pelik sgt rasa badan..dah terdetik dah dalam hati 'pregnant ker?"..tp xnak buat conclusion lg..coz perasaan takut 'ada penyakit' lain tu lebih dari segala2nya..even husband pun da naik risau coz everytime he called, mesti sy not in the good mood nak sembang due to nausea's feelings and etc..and from day to day, he insists me to seek a doctor..tapi biasalah , sy bukan penggemar klinik yang tegar..malas nak g..klu gov clinic-->lama..kalau swasta--->RM30-40 sure terbang tuk consultation fee jer..alamatnya mmg x pegi klinik..

..until semlm..after 5 days lewat dari cycle sepatutnya then dgn condition yang 'tak berapa baik' then dengan husband yang nak jugak sy buat check-up..at last i did ask chesu to buy me HCG test kat guardian..and da siap pesan awal2 beli yang paling murah..sbb mmg sebelum ni da byk spent tuk beli benda 1 ni..hiks..(and she bought me 1 which costs me RM15.00..mahal!!!)..ahaks..and..tuan-tuan/puan-puan..
...............................................result dia..............................................
.....negative......
belum ada rezeki lagi..hehe..;)..
and we're still in TTC la kan..nak suruh honeymoon lagi ni..hehe..

so tu lah citernyer..then pagi td me pun baru tersedar ada msg dr sister in-law rupanya semlm..nanti sy cuba lagi yer kak!!..hehe..*wink!..

jgn tertipu..pic ni amik dari internet jer..ahaks..

hmm..i believe alat ni mmg da jadi 'teman tetap tp sometimes tak mesra' for those yang dah kahwin..

bestkan technology skrg..dah siap ada yg digital..and i even found one yang siap boleh bgtau u dah pregnant for how many weeks..canggih..tp mahal..x berbaloi kalau nak test tuk sekali jer..

...brrrr..brrrr..brrrr...perut dah mula memulas..just like yesterday and the rest of the day before..i guess this may happen due to x makan kot..gastrik ker??? aishhh...jgn mun..mun lg..see ya later then..

***


Wednesday, August 18, 2010

..Needs For Raya..

..psss..kita postpone dulu entry pasal wedding yer..sbb xda mood lagi nak tulis, lagipun dah basi rasanya..;)..kira-kira 15 minit yang lepas, saya baru jer menjejakkan kaki kat ofis balik..keluar dgn puan zakiyyah tadi..at first ingat nak pegi bank jer, tapi bila menatap jam, tengok2 dah pukul 12, kitorang singgah butik ariani kejap..tiba2 terdetik.."Tudung..need for raya!!"..dan tiba2 teringat balik conversation with OH semlm..
me : "..abg..esok kita nak beli tudung boleh kan (terus bagi ayat penyata) .."
OH : "..ermm..tudung tuk raya?..ok!..(nasib baik abg x byk tanya)
me : "..okiessssss..kita guna duit abg bg ek!.

 yippeee..yippeee..i got u!

..dan dengan itu, as of husband dah bg green light, me sempatlah mencuba dan mencuba few tudungs yang ada..tp kali ni byk plak berkenan dkat color pink!..JATUH CINTA abis!..in the end, me sempatlah grabbed 2 tudung..1 is in red and satu lagi shocking pink!..bbbbrrrr...nasib kena dengan baju raya..hehe..i loike!..

kata org tua2, dlm kita membeli barang kita, org lain jgn lupa..on the way balik td..ternampak stall serunding sri gombak..Alhamdulillah.."abg, kita belikan serunding daging dgn ikan bilis tuk abg.."..yummy..at last ada serunding nak pos kat husband tuk sahur..susah betul nak cari yang fresh kat sini..200gms for RM12..ok lah kan..but still considered as mahal kan klu compare dgn serunding kelantan..kalau x silap 1kg for RM45 masa puasa tahun lepas..syukur sangat..tuk ayah n mama, bapa dgn mak, me dah belikan kuih raya berbekas2..confirm lepas byr habis duit gaji..hehe..

 serunding daging dengan ikan bilis tuk abg..hmm..ister mithali..InsyaAllah..hehe..

..as for today, tulah pekerjaan paling ketara saya buat..SHOPPING FOR RAYA!!..grrr..baru dapat call dr OH tadi..oppss...terkezut dgn soalan hubby tanya.."..dah check pregnancy test ke belum?.."..grrrr..LUPA beli!..haiyaa.. (..me dah 3 hari lewat dr cycle biasa..)..doa2kan rezeki ada yer....see ya in the next entry..

Tuesday, August 17, 2010

..The New Me..

..Alhamdulillah..masuk hari ni dah 7 hari kita berpuasa..harap2 tahun ni saya dapat puasa penuh..hari2 memanjatkan doa..dan hari ni juga dah genap 73 hari saya bergelar isteri..walaupun kami PJJ (Perkahwinan Jarak Jauh) tapi syukur sangat..kehidupan saya dah hampir lengkap..betullah orang yang dah berpengalaman cakap, bila dah berkahwin ni hidup lainlah sgt..especially tuk org perempuan..tanggungjawab dah banyak pada suami..(dalam erti kata lain ayah dgn mama pun dah jarang call skrg..hehe..husband jer yang call tiap2 hari..pagi..petang..malam)..

..tahun ni tahun pertama sy berpuasa dan akan beraya sebagai isteri..harap2 dpatlah sesuaikan diri..masa 2nd reception kat rumah husband dulu, Alhamdulillah..dapatlah get along sikit2, eventhough rasa segan2 tu ada..still kena belajar to adapt dengan suasana baru..:)..

..apart of it..
..sebenarnya nak cakap, penatnyer 'renovate' blog ni..bertungkus-lumus buat dari pagi td..hehe..-->maknanya kat ofis tadi tak buat keja pun..buat-buat rajin, tapi rajin blogging je..hehe..rasanya, ni 1st entry dari saya kot lepas saya kahwin..so untuk kali ni memang sgt ketandusan idea..actually saja-saja nak tulis sebab nak menampakkan dir i telah meng'update' blog tercinta after sekian lama x update..ahaks..oklah..bulan ni bulan Ramadan..rasanya waktu Isyak pun dah masuk ni..Kewajipan saya yang satu ni seakan-akan dah memangggil-manggil saya..jadi rasanya baiklah saya menunaikan kewajipan saya yang satu ni dulu..entry yang akan datang InsyaAllah saya akan update stories on my wedding hari tu..nak story betapa hectic nyer hari2 bahagia dan super kepenatan tu..tapi..yer ke update??..da 3 bulan daaa..btw, saya sajikan dulu dgn pic ni yer..yang memang xda lam tatapan facebook (pasni ni ada lah tu)..

tersangatlah 'kiut-miut' pic kacuk amik ni..grrrr...
..see ya..









Wednesday, May 26, 2010

:: Mode Tak Sabar Nak Kahwin ::

..wee...esok sy on leave..!!
doakan sy selamat sampai di ipoh yer..bukan apa, takut jugak kan time2 genting mcm ni..harap2 dijauhkan la dr semua benda2 yg x baik..even for the time being pn, sy dah cuba2 menjarakkan sikit sy dgn nizam..saja jer..nak simpan kemanisan yang ada..ahakss...
..so..
petang ni sy akan bertolak balik ipoh..x sabar rasanya nak jumpa ayah dengan mama..eventhough ayah n mama sejak akhir2 ni asyik duk call jer..rasanya cam lebih 10x lam satu hari kot..hehe..rindu jugak nak jumpa..jumaat ni nak g shopping barang kawin dgn mama..yess..!! barang kawin??? apa lagi??? tudung dgn bunga telur la wak..hehehe..lepas tu settle da semua..tunggu nak duduk atas pelamin jer...
..x sabarnya...
bila da tinggal 10 hari ni, baru la terasa kehangatannya...hahahaha..apakah itu?? kehangatan majlis laaa..waaa..mcm ni rupanya rasa org nak kawin..mcm2 ada..sampaikan bila org tanya "apa rasa", xtahu dah nak jawab apa..sbb mmg speechless giler..
..yg penting..
sy nak balik ipoh jap lg..yeah!!..
..next week da kena travel kl-miri-kuching-miri-honeymoon'ing'..hehe..




Wednesday, May 19, 2010

::Mode Nak Bercuti::

..few days to come..
..few things to handle..
..some people just get it..
..but some people, don't..
..and it's not that easy..
..but it's not that tough either..
 ..way of it, am just so glad and blessed..  

..above all..just can't wait for the day to come..
..for the wedding..
..for the gathering..
..family & friends..
..the bonding..the relationships..
..the happiness of my life..

..Syukur Alhamdulillah..
..Terima kasih Allah..
..for giving me the fullness..
..cause right now, i do realize and i do feel..
..that i do have a perfectly-beautiful family and relatives..ayah, mama and siblings..i love the most..
..a kind-hearted future in-laws..
..supporting friends..
..and such a loving husband-to-be..

..tp dalam hati..kasut nikah x beli, selendang putih x beli lg..Stuffs tuk hantaran x siap beli lg..door gifts x abis beli lg..hmm..byk lg x abis beli..;)..

Friday, May 7, 2010

..Suami Soleh..

..Alhamdulillah..

walaupun x sepenuhnya, tp dah ada ciri2 suami soleh..;)..

berkat selalu abiskan makanan.."abiskan makanan, nnti dpt suami soleh"..

..bakal termakbul sudah..ehe..

~bakal suami soleh~

ciri2 utama suami sebelum ni:

1) beriman
2) solat 5 waktu (tak tinggal)
3) boleh mengimamkan solat
4) hormat ayah dgn mama
5) engineer
6) tidak merokok
7) xnak yang hensem (susah jaga) tp kalau hensem n boleh menepati ciri2 kat atas tu..bonuslah..

ciri2 yang nizam ada:

1) beriman lah jugak (sikit2..;)..Alhamdulillah)
2) solat....(tp kadang2 subuh terlajak jugak kan...xper..nnti hari2 kita kejut)..
3) boleh jd imam..InsyaAllah..
4) sgt menghormati ayah & mama..(mama ckp nizam berckp bukan main lembut lg..yer ker???)..
5) yup..engineer..(tp zam kata dia lg suka kalau dpt jd penternak ikan keli)
6) TIDAK MEROKOK..(dia sgt suka buat statement-->tgk bibir laaaa...pink kan)
7) x hensem tp hemsem jer...ahakss..nasib baik x hensem..kalau x, lg melalut lah kenakalan dia..isk3..

Overall..Alhamdulillah..he..completes me..semoga dia dapat melindungi dan membimbing sy untuk menjadi seorang isteri yang solehah, seorang ibu yang mithali, seorang anak yang selalu taat kepada ayah n mama, seorang kakak yang bertanggungjawab dan seorang hamba yang patuh kepada Pencipta-Nya..Amin..


Thursday, May 6, 2010

..My Flash Back..Tribute To My BFFs..

...Bila tgk gambar ni..

Ramlah-Izatil-Nad

..RINDU!!..sgt2 rindu zaman belajar kat universiti dulu..wish that i can just turn back time..huhu..mmg sah2 xkan berlaku kejadian mcm tu..skrg semua dah ada keluarga masing2..tp yang bestnyer eventhough semua dah berfamily, we still lg keep in touch..bangga kan kalau ada kawan2 yg mcm ni..boleh share masalah without any doubt..boleh berkongsi kegembiraan tanpa ada perasaan jengkel di hati masing2..boleh kongsi rasa sedih sama2..this is what i called BFFs..Yup..
.
.
Ikut turn mcm nama kat atas la ek..(tak membawa maksud apa2 sbb syg kita kat korang sama rata jer..xda lebih, dan xda kurang..ahakss)
.
.
RAMLAH
..dia ni housemate sy masa 3rd year..mula2 masuk bilik mcm garang giler minah ni..mana taknya..masuk2 jer sy panggil dia akak..tang tu jugak dia jawab "KO X PAYAH NAK BER"AKAK" DENGAN AKULAH..GELI AKU"..cett..hehe..~~tp ko memang bestlah ramlah..walaupun kadang2 aku jeles bila ko selalu bervoice chat dgn laki aku..dgn aku dia xnak plak vc..hehe..tp apa2 pun aku mmg syg ko..aku paling syg ko bila ko dgn drastiknya ikhlas bwk aku naik moto ko semata2 nak g beli seluar levi's kat megamall..salute kat ko ramlah..ko mmg minah rempit..~~sekarang ramlah dah jadi seorang mama..mama kepada Baby Dhiya Firas yang comel..~~aku doakan ko bahagia dunia akhirat ramlah~~
.
.
Izatil (TIE)
..tie ni plak kawan sy dr 1st year lagi..hehe..teringat plak jumpa time orientasi..almaklumlah..time tu mana la ada kawan, so apalagi..walaupun malu2, terpaksa lah jugak tegur saper2 jer kat depan, kalau x, nanti xda plak org nak teman makan..hehehe..best jd kawan tie ni sbb dia tersgtlah sempoi..tp sesempoi dia ni, saper yg sangka ramai giler peminat dia..ahaks..tp nak buat mcmana..last2 ANAZ jugak yg berjaya menambat hati tie ni..~~Anaz mmg cool~~tie ni dulu kitorang panggil dia tie ganaz..kalau nizam plak suka panggil dia itik..sbb suka buat ayat "itik mung!"..hehe..~~bengong betulla tie ni..oppssss..gegege..tp mu ttp cute tie!..~~pengakhir zaman sy dkat USM ditemani tie..tie lah jiwa dan raga sy (selain laki sy tuh)..ahakss..~~sekarang : tie dah selamat menjadi isteri kepada Anaz..utk tie : semoga berjaya in making babiessss yang comel supo mung..hehe..~~
.
.
Nad
..ermm..nad ni kira sama batchlah dgn tie..kitorang pun jumpa time orientasi..duk sebelah2..dia nilah pendengar plg setia tuk masalah sy..smpi skrg..tp nad ni garang gak..x pasal2 nnti kena membebel dgn dia..tp sy suka dgr bebelan nad..kalau tgk time tu, mulut dia muncung mcm mulut burung..cute sgt..~~sbb tu asyraf suka kot nad~~..hehe..~~thanx nad tuk semuanya..kalau nad xda, xtau lg nak keluar dgn saper kat kl ni..~~nad ni byk kisahnya kat USM dulu, tp xleh lah citer..sbb nad ni jenis secretive..so sy pun kena jd mcm dia jugak..;)..nak dijadikan citer..kalau nak cerita rahsia apa2, citerlah kat nad..confirm selamat..~~sekarang : nad dah jadi wifey to asyraf..tuk nad : selamat buat anak jugak..hehe..jgn sedih2, nnti asyraf baliklah..~~
.
.
Salmia
..kak mia..!! sy xda pic kak mia..sadis2..amik time sy kawin nnti ek!..hehe..kak mia pun sgt best..kenal lg rapat masa amik master sama2 dulu..(walaupun sy separuh jalan jer..sbbnya sy xnak nnti xda kawan bila kak mia dgn tie da abis)..egegege...kalau kat USM dulu, kak mia ni selalu jd driver kitorang..sbb dia jer yg expert bwk keta manual..~~kak mia ingat lg x kita g double date kat megamall dulu??..hehe..cute kan..g tgk narnia..kakmia-fadhil, sy-nizam..naik bas plak tu..mmg xda keja..da la duit ciput jer..hehe..~~sekarang : kak mia dah selamat jd wife kpd fadhil, n mummy to tasha yg comel!!..geram!..hehe~~
.
.
..kalau nak cerita kisah kitorang mmg x abis kan..apa2 pun, nilah kawan sy dunia akhirat..kawan yg sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan yang lain..Untuk ramlah, tie, nad dan kak mia..thanx for everything..xda apa yg sy dapat balas selain menjamu nasi minyak je nnti..heheh..harap we'll always be BFFs..i love u girls..alwayz..nnti kita buat gathering "Kelab Ibu-ibu Mengandung"..hehe..

Wednesday, May 5, 2010

..self-argument..

..haha..kenapalah hari ni x banyak sgt keja..sy x suka hidup x byk keja sbb bila x banyak keja, kita akan jd byk berfikir..which is not sooooo good..aiyaaa..sebulan lagi..hiksss..yup..sebulan lg..sudah boleh bergelar "Puan Azimah"..dulu nak sgt..skrg..amik ko..hehe..
-
-
boleh x kalau sy nak ckp sy takut nak kawin..semlm punyalah byk berfikir smpi boleh terfikir.."betul ke aku ni da nak kawin??"..cemana lah soalan tu boleh keluar..gila namanya..tp apa2 pun, sebenarnya sy sg seronok nak kawin, tambah2 dengan org yg dah 7 thn dgn sy..smpikan masa nak hantar kad dgn zakuan 9pantai) aritu, dia boleh ckP "NASIB BAIK KO KAWIN DENGAN ORG YG SAMA, KALAU X, XTAHU LAH AKU NAK CKP APA.."..ahakss..Alhamdulillah..ni semua terjadi berkat doa korang juga..
-
-
sy baru jer menjelajah facebook..hmm..tiba terjumpa gambar2 yg da lama sy x tgk..hehe..To Mr Azman, sorry, sy curi hasil kerja awk..curi pun gambar yg ada nizam je..sbb da lama x tgk dia tunjuk skill main futsal..mmm??skill kee????heheh..skill kot..star la katakan..tp star ke?? ermm..zaman muda2 time kurus dulu star la jugak..skrg perut da mcm 2 bulan preggy kot..agagaga.."sorry abg, kmk guro jak!"..hehe..
so here we go..

..pemakaian key adalah wajib..penuh bergaya nampak..

ada gaya kah??


36..his fav number..jgn tanya kenapa, sbb sy sendiri pun xtau apa sebab dia suka sgt number 36 tu.."abg, baju yg ada tulis AZIE tu ada lg x??"..hehe

oitttt...berpada2 sikit boleh x????karang tercabut lutut..hikss..

dah abis tgk gambar..layan clip vid plak..layan jerlah..




haaaaaaa......ada lg clip vid ni..waaa..sgt2 terharu..this clip was dedicated by mr fiance masa dia boring2 keja dgn inai dulu..boring ker rindu???ahaksss..susah betul lelaki ini nak mengaku..saper2 yg x pernah tgk azimah time kurus..boleh la tgk..sebenarnya terjumpa balik vid ni kat you tube..sweet...:D..



grrrr.....bosannya kt ofis..nak balik..
-
-
sebelum balik kena report dulu, karang kena denda lg mcm semlm..harus mmg lena tido..daaa~~

Tuesday, April 13, 2010

..Kasihannya mereka..

..Alhamdulillah untuk semuanya..semoga org2 yang keji di mata sy ini akan mendapat balasan yang setimpal daripada Allah SWT di atas segala perbuatan keji mereka..Amin....ya..itulah doa sy..akhirnya..

..biarlah mereka tidak mendapat bahagia, kerana mereka mengejek kebahagiaan org lain, biarlah rezeki mereka berkurang, kerana mereka bersifat dengki dan tidak bersyukur dgn apa yg mereka ada..biarlah mereka ditimpa kesusahan, sekiranya kesusahan itu yang dapat menyedarkan mereka dari segala kealpaan..Amin..

...Yang Terindah..

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

..Terima kasih kerana memberiku bahagia..:)..

Monday, April 5, 2010

..comfort zone..

...2 months to go..yess!!..X sangka impian selama ini akan menjadi kenyataan..Alhamdulillah..Semoga Allah permudahkan segalanya..saya sangat bahagia..terima kasih sgt2 kepada keluar tercinta..keluarga bakal mertua..kawan2..yang selalu menyokong sy..

Friday, March 19, 2010

..Kerja Separa Waras..

..teringin sgt nak berkongsi kejadian tuk bukan sekian kali nya..tp dah byk kali..Azimah buat keja senget lagi..tempoh 2 bulan lg dah cukup buat sy hilang separuh dr kewarasan akal fikiran sy..hehe..kalut..kelam-kelibut semuanya..benda ni start dr minggu lepas lg, sy dah mula rasa x senang duduk..baju tuk majlis kt kuching belum pn cari lg..ni mmg kerja gila..dah la cuti sekolah..pengsannnn..*kupu-kupu comel mula lah bermain2, bergurau-senda dlm kepala ni"..sampai termimpi2 baju apa nk pakai nnti..

..So..dlm keadaan kelam-kelibut tu, malam semalam Azimah dengan drastiknya buat keputusan.."Esok! mesti pegi cari baju!! x kira..kena dapatkan jugak esok!"..ahahaha..perangai lama da kembali..hanya keluarga dgn tunang tercomel jer yg tahu perangai Azimah yg satu ni..tuk mencantikkan cerita..ada butik kat Maju Junction ni...da lama dah sy duk jeling2 butik ni..tp tak berani nak masuk..tp semlm ..akhirnya me managed to jejakkan kaki jugak merentasi entrance butik tu..hmm..and..waaa...me really love all the staffs punya layanan..superb!!..mmg pandai diorang memancing hati dan jiwa sy..and...dush!!! siap sepasang baju pengantin for both lelaki dan perempuan..lengkap dengan kasut yg akan dijahit manik2 yang berkilau tu sekali..hikss..Alhamdulillah..setel keja..x payah pening2 lagi..and the price was sooo reasonable..sgt2 berbaloi..

..for the first time ever rasa sgt2 best..hopefully it'll turn out to be the most marvellous outfit..kak sherry kata.."nnti akak touch up lagi dengan manik2.." kasut pun dia akan design ikut apa yang kita nak..bestkan..hmm..saper2 nak tempah/beli baju kat butik ni, boleh la buzz me..sgt2 recommended..yang penting HARGA BERPATUTAN dan CANTIK di mata sy..ermm..so nilah keja gila yang Azimah da buat..in just one day..x payah nak pening2 kepala g survey, berkenan n terus grab..(Baca : nasib baik ATM bergerak kata, nnti abg masukkan duit..Alhamdulillah..)..that's me then..:)..hehe..anyway..**THANX alot kak juju for the recommendation...sy sgt suka..sorry coz x sempat nak amik kak juju td..nnti kak juju dtg wedding sy kat kuching nnti yer..**

masih ada satu lagi yang belum setel..BORANG NIKAH..waaa..kepala pening kembali..hehe..


~...love..satisfaction..pleasure..~


Monday, March 15, 2010

..A fairytale..

...Alhamdulillah..me having a very great weekend baru-baru ni ..rasa mcm dkat dalam dunia fairytale jer eventough x sempat nak pegi tengok citer Alice In Wonderland (Baca : mmg xda hati sgt nak tgk pun coz some people say citer ni x best sgt..hehe)..~dia datang~..as usual mmg aktiviti kami penuh..menghabiskan masa dengan sepenuhnya..hikss..sgt seronok!!

11 Mac 2010

7.45 pm, right after solat Mahgrib terus shoot g airport..huhu..mmg menyeramkan bila meredah waktu malam ke LCCT..haiyakss..kutabahkan jua hati..

12-15 Mac 2010

Dia kata "hmmm..mcm nak g survey kamera lah.."..jawapan sy.."abg nak g survey ker nak beli terus..hiks.."..dia pandang dengan senyum penuh makna..mm..dah tahu dah apa jawapan dia..hehe..thanx to zura for the info..kami pun berangkat lah ke Ampang Park..and start surveying..


lastly, jumpa kedai Fotokem pakcik Liu ni..ahaha..we managed to buy Nikon D5000 with cheapest price (compared to other nearby Photoshops lakan)..Alhamdulillah..and again thanx to azura for the help..then..bermulalah hari2 kami gila bergambar..ala2 jakun pun ada..hehehe..

Location 1 : Pak Li kopitiam, Shah Alam



Location 2 : Butik Pengantin Fidz, Plaza Alam Sentral (gi fitting baju kahwin..yaaa..kena buat baju baru..hikss)







Location 3 : The Gardens, MV (aktiviti menge'pow' mr Fiance..;)..)




Location 4 : Pasar malam, Sungai Besi (nak masak ketam..yea!)




Location 5 : The Mines, Seri Kembangan


Location 5 : KLCC (sedih..esok dia sudah nak balik..tp sempat je g klcc for the sake of taking pictures..isk..isk)









hmm..dan kini..dia sudah pulang..abis dah aktiviti kami..:(..*may u have a very safe journey abg*..dan hari2 saya seperti biasa kembali..tepat jam 7.19 am td, sy selamat smpi di ofis n terus ber'blogging'..just a little of sharing..ok then..MARI KITA BEKERJA pulak..


~..blissful weekend..~


Thursday, March 11, 2010

..Everytime We Touch..

..Hari ni xda idea nak tulis apa..am just sgt2 happy sbb tonite -dia datang-..bila pk2 balik, aii..tiap2 bulan dia turun KL..(learning from the beginning..nnti senang nak practice esok2, wajib balik selalu)...:)..anyway..sejak akhir2 ni, me so addicted dgn lagu cascada.. suka yang amat dgn lyrics dia..


jom kongsi sama2..

I still hear your voice when you sleep next to me
I still feel your touch in my dreams
Forgive me, my weakness, but I don’t know why
Without you it’s hard to survive

‘Cause everytime we touch, I get this feeling
And everytime we kiss, I swear I could fly
Can’t you feel my heart beat fast, I want this to last
Need you by my side
‘Cause everytime we touch, I feel the static
And everytime we kiss, I reach for the sky
Can’t you hear my heart beat so,
I can’t let you go
Want you in my life

Your arms are my castle, your heart is my sky
They wipe away tears that I cry
The good and the bad times, we’ve been through them all
You make me rise when I fall

‘Cause everytime we touch, I get this feeling
And everytime we kiss, I swear I could fly
Can’t you feel my heart beat fast, I want this to last
Need you by my side
‘Cause everytime we touch, I feel the static
And everytime we kiss, I reach for the sky
Can’t you hear my heart beat so,
I can’t let you go
Want you in my life

‘Cause everytime we touch, I get this feeling
And everytime we kiss, I swear I could fly
Can’t you feel my heart beat fast, I want this to last
Need you by my side




~..layanzzz..~

Tuesday, March 9, 2010

..Ketam Masak Lemak Cili Api

..Hari ni dah pasang angan2 nak masak ketam masak lemak cili api (nak masak esok sebenarnya, tp da pasang angan2 hari ni..)..jadinya petang ni nak singgah pasar malam dekat2 area rumah, nak beli ketam..*dengan harapan ada ketam gemuk2..xnak yang kurus xda isi..rugi jer beli mahal2 nnti, tp makan x puas..hehe..kalau ikutkan rasa hati, baik beli kedai jer..sbb makan sorang dua..tp..memandangkan ada special request dr tunang tercomel, kena masaklah jugak..;)..kalau balik ipoh, mama selalu suruh masak, tp disebabkan mama dgn ayah da pro masak, so anak dia jd kaki makan jer, karang kalau masak, byk plak komen..hehe..(Baca : tunang sy x cerewet bab makan, so kalau x sedap pn x kisah kot..ahakss..janji perut kenyang..)..

..kerja sampingan kat ofis hari ni..berangan sambil tulis resipi...ni resipinya..bolehlah nak diguna pakai..


Ketam Masak Lemak Cili Api

Ketam


Bahan-bahan :
  • 3 ekor ketam sederhana besar
  • 1 - 2 cawan santan pekat
  • 15-30 biji cili api (kalau xnak pedas, boleh kurangkan)
  • Kunyit sebesar ibu jari
  • 1- 2 cm halia
  • 2 batang serai dititik
  • 2 keping asam keping
  • 4 putik jagung muda (kalau suka)
  • Daun kunyit (kalau suka untuk mewangikan, tp kalau xda pun xper)

Cara-cara

  1. Kunyit, cili api dan halia ditumbuk lumat(blender jer)
  2. Masukkan santan, serai, asam keping dan bahan yg ditumbuk lumat ke dalam periuk.
  3. Panaskan sambil dikacau sehingga santan mendidih. Ini bagi mengelakkan santan berkepala.
  4. Masukkan ketam dan jagung muda. Biarkan seketika .
  5. Perasakan dengan garam dan gula sikit. Akhir sekali masukkan daun kunyit. Siap....makan..yummy..
~..perut pun lapar..~


Monday, March 8, 2010

..cuti..cuti..cuti..

..I NEED A BLISSFUL AND QUIET VACATION..!..;)..

MATTA FAIR IS BACK!!The most awaited and anticipated travel fair of the year returns with loads of offers from hundred of exhibitors. MATTA FAIR 2010 will be held at Putra World Trade Center (PWTC) Kuala Lumpur from 12th-14th of March 2010. Don't miss this magnificent event which comes twice a year.

..JUST A LITTLE OF SHARING..

Apple In-House Sales & MATTA Fair Korea Deals

Packages

Dynamic Korea 6D4N from RM2199

Korea Family Fun 6/8D from RM2699

Korea Sparkling + Jeju Island 8D/6N from RM2899

Korea Theme Tour 7D6N from RM2599

Korea Gourmet Tour 7D5N from RM2699

**MAHAL..X MAMPU LG..TUNGGU ADA REZEKI LEBIH..:(..**


Berjaya Hotels & Resorts MATTA Fair Deals

Packages are valid during MATTA Fair from 12 – 14 March 2010

Fly and Stay
3D/2N + Breakfast + Snorkeling

Tioman from RM578 per person

Redang from RM768 per person

Super Savers
2D/1N + Breakfast

Colmar Tropicale Berjaya Hills from RM98 per person

Free & Easy
2D/1N + Breakfast

Penang from RM148 per room per night

Tioman from RM268 per room per night

Langkawi from RM298 per room per night

Kuala Lumpur from RM288 per room per night

Redang from RM468 per room per night

**..BOLEH TAHAN..KEPADA SAPER2 YG BERMINAT...**

~NAK LG??KENA G MATTA FAIR LAH YER..START JUMAAT NI..~


Jom g cuti2..nak regain self esteem..ahaks..yer..yer jer..harap2 mr. fiance x *terlebih tido on Friday nnti..kalu x, payahlaaa nk redah traffic jam..

mama : ..nk g bercuti..release rasa boring..

mr. fiance
: ..sila sediakn duit deposit..

zura : akan ku cari ticket flight paling murah..

azad caladina : (walaupun ko x baca blog aku), akan aku carilaa tmpt anak ko yg chumel tu boleh bersuka ria..

nad : nk p pulau kn?..

tie : da tgk tie mkn atas cruise..best!


~..holidayssss..~




..happy..;)..

..Alhamdulillah..Allah SWT Maha Pengasih Lagi Penyayang..sy bahagia..kami bahagia..walaupun belum termakbul sepenuhnya..tp sy amat bersyukur...;)..semoga jalan kebahagiaan akan terus bersama kami sekeluarga..

~..Syukur ke atas nikmat-Mu..~