Tuesday, December 23, 2008

MnM's..


~The Curve~ just came back from tht shopping mall..x shopping apa pun..tujuan gi the curve nak beli 2nd edition of twilight ~New Moon~ but then, abis la plak..baru jer last friday ternampak atas rak, cepat pulak dia abis..mmg hot stuff btul novels dr stephenie meyer ni (lupa plak spell nama dia, xperlah, janji bunyinya sama)..thanx to aisyah coz sudi menemani..hehe..kalau dulu2, takut sgt nak g the curve coz rasa mcm 'jauhnyaaa'..nasib baik ada kak aisyah, baru realized punya lah dekat..'bout 10 minutes jer dr office guna penchala link..so lepas ni it'd be 2nd Venue tuk hang out time lunch ~The Curve~

Rite now, tgh mamam coklat seperti gambar yang dilampirkan..waa..nyaman mmmm (hehe..) ada lagi satu lam peti simpanan..esok plak mamam..suddenly teringat nizam kata..~ Girls are just like eating M&M's..the colors outside may be different but still, the taste inside is always the same..~mmm?? apa meaning tuu??

really can't wait for tomorrow..nak balik rumah ayah n mama n hav a very good rest..seems like my whole past weekends really tiring..xsabarnya nak main dgn ~cutie pie adam~ n ~notty-notty amir~but then for sure kena singgah ..'co..co' (perkataan yang adam selalu sebut, which is meant for Jusco) tuk beli toys kat diorang dulu...as usual amir will ask for his HOT WHEELS..and adam may ask for 'alan-alan' (which is 'jalan-jalan')..it's heaven to have those 2 boys @ home..time diorang ok..time bila dua2 melalak, mcm nak pengsan rasanya..

okay then.. HAPPY HOLIDAYS GUYS!..dun forget to drive safely..kita jumpa lagi after new year..HAPPY NEW YEAR TOO!..

p/s : ..bila nak celebrate new year sama2 ni..ermm..

Tuesday, December 16, 2008

bla..bla..bla..

just finished my SKT..xtaulah mcmana dinilai nnti ..hopefully he will have a very36 good heart by the time he evaluates me..waa..scary betul..it has been 10 days since i updated my blog..hari ni baru ada mood..:)..can't wait for this thursday (it's a G-Day)..hari gaji maa..bulan ni penuh dengan perbelanjaan..went to kelantan, abis dlm 500 (beli baju batik dengan tudung)..b4 that g kinokuniya (as usual), confirm abis dekat2 200..(me..mmg gila english novels)..kebetulan ada sale plak kat isetan, sempatla shopping baju, but then mmg sgt berbaloi coz beli 3 baju seed x smpi pn 100..(sesapa xda kad isetan, blhla pinjam..sbb sales kat sini mmg best)..pastu g topshop (tempat kakak amirul AF keja-ezzu) beli gik lagi satu baju tp xtau bila nak pakai...hajat asalnya nak cari cap tuk nizam sambil bertegur sapa , tup tap tup tap, terbeli barang2 tuk diri sendiri..hehe...nasib baik simpanan dah tolak gaji siap2..hehe..kalau x, mcmana nak kawin nie..;)..hopefully, xda lagi perangai 'memboroskan' diri for next month..ingat pesan ayah..'jimat2 la sikit'..


pejam, celik, pejam, celik..xlama lagi da nak masuk tahun 2009..agak2nya dapat x status ni bertukar dr 'single' ke 'married'..kalau termakbul doa n berkat usaha yg gigih..insyaallah, semuanya akan berjalan dgn lancar..harap2 mcm tu la kan..hehe..so kepada kawan2 yang nak mengakhiri zaman bujang next year, sila maklumkan yer..supaya tarikh kita x clash..hehe..

people i missed the most :


..my family..

my cutie pie..adam....kaknor rindu sgt nak dgr adam angkat phone..'aloo'

my niece..zara sofea..eventhough bila zara nangis satu taman blh dgr, zara still comel..

my loved one..hopefully we will be together (married of course) till the end of our lives..may year of 2009 brings joy and happiness for both of us..


Laparrr..gi mamam dulu...menu for today..iced milo..



Friday, December 5, 2008

Al-Fatihah Kepada Tok Tersayang..

Al-Fatihah kepada nenek saya Che Yah Binti Che Murad (Wan Hamidah Binti Wan Abdullah) yang telah kembali ke Rahmatullah pada 4 Disember 2008 jam 4.35 petang..Semoga rohnya dicucuri rahmat dan berada di kalangan orang-orang yang beriman.

Alhamdulillah..tok pergi dengan sangat tenang di sisi anak-anak serta cucu-cucu yang disayangi..dan sememangnya tok adalah dari kalangan org yang baik-baik..x pernah tinggal solat..hari-harinya dipenuhi dengan amal ibadat..semoga kekurangan yang terdapat pada amal ibadatnya ketika beliau sakit akan diterima Allah SWT..hari ni (Jumaat) bersamaan 5 Dec 2008, arwah tok selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Teluk Kandis, Kelantan. Perjalanan membawa jenazah daripada hospital Ipoh alhamdulillah ..telah dipermudahkan semuanya oleh Allah SWT..Segala urusan juga tiada halangan..sememangnya semuanya mudah bagi arwah..

pada saat ni rasa rindunya kat tok..tiada lagi orang yang akan memasak tuk cucu-cucu dia..memang setiap kali kami sekeluarga dtg rumah tok, tok akan masakkan semua masakan yang cucu-cucu suka..mm..really missed her so much..even dekat kubur td pun, kami sekeluarga berat tuk tinggalkan tok..i did remember apa yang che long ckp time tu..'Kesian kat tok, nnti tok dah sorang2..'..apa-apa pun, kami redha dengan pemergiannya..'Ya Allah Ya Tuhanku..Kau Ampunilah Segala dosa-dosa tok..Kau terangkanlah ruang kuburnya Ya Allah..Kau kurangkanlah seksaan kubur padanya Ya Allah..Kau terimalah segala amalan ibadat semasa hidupnya Ya Allah..Sesungguhnya Kaulah Maha Pengasih Lagi Pengampun..Semoga roh tok dicucuri rahmat..Amin...

p/s : Tok..zimah rindu tok..mmm..saper lagi nak buat karipap sedap mcm tok buat...mmm..tp zimah sangat bersyukur sebab dapat tunggu tok sehingga ke nafas terakhir tok..I REALLY LOVE U..WE WILL ALWAYS LOVE U..Insyaallah Surah Yasin akan sentiasa kami bacakan tuk tok..semoga tok aman di sana..Di sisi orang-orang yang soleh dan Di sisi-NYA..