Thursday, November 27, 2008

Secret Recipe~The Evil Waitress..

it's been 2 days x blogging..saja nak restkan minda..:)..but then terjadi jugak kejadian yang x best semlm..baru jer nak cool down..so people..'PLZ DUN EAT, DROP BY OR WUT SO EVER @ SECRET RECIPE, KAT ENTRANCE SOGO..'..sgt x profesional n rude..nak dijadikan cerita..kami sampi situ about 1.20 pm kot..4 of us masa tu..ila, aisyah, me n zura..konon2nya nak release tension n bersuka ria..tambah2 plak ila (si ibu mengandung) teringin nak mamam tom yum kung, kena la penuhi kan..tp ee geramnya...dah la makanan lambat smpi (eventhough masa kitorang sampai tu org x ramai lg)..tiba2 ada pulak sorang pompuan ni (waitress kat situ) tersgt rude..CIK LIZA yer nama dia..kita punya la tanya dia elok2, lembut lagi..'ice lemon tea saya mana yer, nasi pun dah nak abis ni..'..then CIK LIZA tu blh jwb 'Tunggulah!! Dah fire kat kaunter!!' dengan nada menengking n berjalan..which is soooooo wrong...x patut waitress kat secret recipe layan customer mcm tu..then ada makcik kat blkg kitorang pun terkena jugak jeritan dia yang mcm Pontianak menjerit tu..

so kawan2 berhati2lah dgn this girl..buat sakit hati jer nnti..patutla secret recipe ni duduk kat entrance jer..sbb layanan dia mmg x bagus..n servis pun lambat..40 minit tunggu baru dapat mkn Fish n Chips..sampai ke hari ni masih rasa lagi geram tu..walaupun semlm dah lepaskan kat kawan dia yg jaga kaunter..padan muka..org mcm tu elok keja kat stranded island jer..sbb suka sgt menjerit, bolehla berkawan baik dgn 'penghuni2' kat island tu..hehe..

hari ni ada futsal..tp x boleh nak gi..:(..ada komitmen lain la plak..tp esok for sure dapat pegi..lama dah x hang out dgn kawan-kawan JPS yang lain..so see you all guys @ tarbush..

nak cakap jugak..hari ni rasa seronok sgt..tp xtau kenapa..hehehe..harap2 hari2 yang seterusnya pn mcm ni..oppsss...agaknya terlebih makan coklat kot...almost 4.30 pm dah..x sabar nak balik n tido..tata then..

Monday, November 24, 2008

Tercipta Untukku..

Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu

~First time dgr lagu ni masa 4th year kat USM dulu..n sampai skrg pun masih suka lagi dgr..bcoz of the lyrics..sgt terkena dgn kehidupan seharian..:)..manis, pahit, asam & masin semua ada..hehe..just came back dr hospital td..i was diagnosed high blood pressure..hopefully ni temporary jer..but lately mmg byk tekanan pun, apa lagi duduk kat KL ni sorang2..waaa...kan best kalau ada org kat sebelah..hehe..tp xper, coz td ntah mcmana kak raja ter'informed' kat En Latib bout my drastic condition, then En Latib pn berazam tuk mengurangkan beban kerja..n yg bestnyer dia volunteer tuk jd good listener to me (hahaha..sambil ketawa pengakuan ni dibuat..just joking jerr)..ni gara2 kak raja ni pecah rahsia..hehe..hari ni mcm nak rest jer rasa coz kepala dh rasa berat balik..dunno why, harap2 x jadi mcm semlm, smpi rasa ada gempa bumi..coz rumah pun nampak bergoyang2..takut jugak bila pk balik, x pasal2 blh tumbang..mom pesan dun eat alot..skrg da kena pantang..ermmm..so..ayam n daging pn xleh makan..:D..semua terkejut sbb muda2 lagi dah dijangkiti virus darah tinggi ni..jatuhla saham lepas ni kan..(ni chelong yang ckp)..hehe..mm..need to rest now..really hope lepas ni dikurniakan kesihatan yang baik..InsyaAllah..

Saturday, November 22, 2008

My Best Friend's Wedding..

;)..just came back from my bestest friend's wedding. the reception was held dekat Dewan Kastam, Kelana Jaya..anybody wants to make a reservation?? cantik jugak dewan tu..A bunch of congratulations to Ramlah & Zaki..Semoga bahagia hingga ke anak cucu..honeymoon kat mana ekk??hehe..Here some pics yang sempat snapped td..bcoz semua sibuk nak merakamkan saat manis dengan pengantin..


The arrival of the pengantin lelaki & perempuan..


Sama cantik n sama padan..gosh!semua terkejut coz ramlah dah kurus..
apa rahsia ek??nnti jgn lupa bagi petua.



Ramlah & her husband, Zaki..Wish ya Selamat Pengantin Baru..
next year selamat menyambut baby dah kot..hikss..



Us..me, aisyah n kakjuju..the bakal2 pengantin..hehe..insyaallah..


ermmm...cantiknyerr kek nie..too beautiful..too sweet to eat...







Very happy for both of them..bila dah pegi majlis kawin, mula lah balik berangan..hehe..colors of baju pengantin (baru bukak majalah wanita keluaran Nov, got few pics of baju pengantin by Man Kajang..really nice outlets, then telah berkenan pada yang satu tu purplish gold, sgt sweet...but then, nizam wants it to be white..putih pn ok lah..)..ahaks..but again mama kata color hitam pun nice sbb xda org pakai lg..(yer kerr..ataupun sbb anak dia ni 'dompot')..hehe..wtv..seronoknya tgk org kawin..ni yang x sabar ni..tp bersabar tu kan separuh dari IMAN..who knows berkat kesabaran kita, majlis kita nnti lebih dirahmati dan sempurna..okies..will continue later, coz belum solat Asar..really missed my nizam..hehe..semoga sihat walafiat hendakNya..

Thursday, November 20, 2008

Thursday Blues..

here i am again..feels so lesu today..i woke up at 4.50 am this morning,xtau sebab apa..but i guess maybe sebab mimpi yang sgt x seronok..at 6.45 am dah sampai ofis..tp nak dijadikan cerita..baru jer nak baca news, tiba2 dah ada keja..like i said before, 'kalau ada keja, bertimbun2 dia dtg'..stress betul pagi ni..hehe..but then, hv to swipe away those feelings, nnti buat keja pun salah jer..so my motto for today..again..'bekerja dalam senyuman, supaya jiwa lebih tenang'..:)..

really missed my family..especially adam..hehe..mcmana la rupa dia da xda gigi..most of the thing is, really missed my nizam, masuk hari ni dah 3 bulan lebih x jumpa (even though still blh dikatakan x lama)..

btw..life has to go on..work must be done coz today pengarah nak by this evening..pengsan la makcik sorang ni..'strive for the best!' ..will luahkan persaan lagi afterwards..see ya again!..

Wednesday, November 19, 2008

Sepetang di Midvalley..


me n aisyah..da mcm udang kena panggang coz panas
sgt hari tu..but still sempat gik posing..



mid valley ring road..ermm sesat da ni..
coz dah third times lalu tempat yg sama..


this is KL then..lewat sesaat pn,u may stuck
in this horrible traffic jammed..

manik..sewing..?

my first blog post pasal manik n sewing??hehe..whuteverlaa..mm..baru jer start nak tanam minat menjahit manik..rasanya kat ofis dah byk dah yg berjangkit..probably i'm the last person yang baru nak belajar..mcm kura2 la plak..hehe..boringnya kat ofis ni..bila ada keja, tht would be tonnes..tp bila xda keja, tht would be none at all..thanx to kak asma coz telah menjangkitkan virus 'b' few minutes ago..'b' is for blogger...so nak main blog la pulak time bosan2 camni..at least hv sumthing 2 do kan..;)..

back to the topic then..this friday da kena g kedai jual manik..so my weekends blh la menjahit apa yg patut..kalau dulu..malasnya..but then ada satu hari tu, berangan sgt nak pakai baju manik2 coz tgk org lain pakai cantiknya..so to make a short story, pegi la hantar tempah kat one of the sewing shop sekat medan mara..jahit nyer simple jer but the cost mencecah RM130 tuk sepasang baju..mahal kan..so by hook or by crook, i buat keputusan,'baik jahit sendiri..'..kat situ lah bermulanya intention tuk menjahit manik..;)..hehe..

okies..end 4 now..balik rumah sambung balik..nak mencantikkan sikit blog ni..skrg baru nak belajar..