Wednesday, May 26, 2010

:: Mode Tak Sabar Nak Kahwin ::

..wee...esok sy on leave..!!
doakan sy selamat sampai di ipoh yer..bukan apa, takut jugak kan time2 genting mcm ni..harap2 dijauhkan la dr semua benda2 yg x baik..even for the time being pn, sy dah cuba2 menjarakkan sikit sy dgn nizam..saja jer..nak simpan kemanisan yang ada..ahakss...
..so..
petang ni sy akan bertolak balik ipoh..x sabar rasanya nak jumpa ayah dengan mama..eventhough ayah n mama sejak akhir2 ni asyik duk call jer..rasanya cam lebih 10x lam satu hari kot..hehe..rindu jugak nak jumpa..jumaat ni nak g shopping barang kawin dgn mama..yess..!! barang kawin??? apa lagi??? tudung dgn bunga telur la wak..hehehe..lepas tu settle da semua..tunggu nak duduk atas pelamin jer...
..x sabarnya...
bila da tinggal 10 hari ni, baru la terasa kehangatannya...hahahaha..apakah itu?? kehangatan majlis laaa..waaa..mcm ni rupanya rasa org nak kawin..mcm2 ada..sampaikan bila org tanya "apa rasa", xtahu dah nak jawab apa..sbb mmg speechless giler..
..yg penting..
sy nak balik ipoh jap lg..yeah!!..
..next week da kena travel kl-miri-kuching-miri-honeymoon'ing'..hehe..




Wednesday, May 19, 2010

::Mode Nak Bercuti::

..few days to come..
..few things to handle..
..some people just get it..
..but some people, don't..
..and it's not that easy..
..but it's not that tough either..
 ..way of it, am just so glad and blessed..  

..above all..just can't wait for the day to come..
..for the wedding..
..for the gathering..
..family & friends..
..the bonding..the relationships..
..the happiness of my life..

..Syukur Alhamdulillah..
..Terima kasih Allah..
..for giving me the fullness..
..cause right now, i do realize and i do feel..
..that i do have a perfectly-beautiful family and relatives..ayah, mama and siblings..i love the most..
..a kind-hearted future in-laws..
..supporting friends..
..and such a loving husband-to-be..

..tp dalam hati..kasut nikah x beli, selendang putih x beli lg..Stuffs tuk hantaran x siap beli lg..door gifts x abis beli lg..hmm..byk lg x abis beli..;)..

Friday, May 7, 2010

..Suami Soleh..

..Alhamdulillah..

walaupun x sepenuhnya, tp dah ada ciri2 suami soleh..;)..

berkat selalu abiskan makanan.."abiskan makanan, nnti dpt suami soleh"..

..bakal termakbul sudah..ehe..

~bakal suami soleh~

ciri2 utama suami sebelum ni:

1) beriman
2) solat 5 waktu (tak tinggal)
3) boleh mengimamkan solat
4) hormat ayah dgn mama
5) engineer
6) tidak merokok
7) xnak yang hensem (susah jaga) tp kalau hensem n boleh menepati ciri2 kat atas tu..bonuslah..

ciri2 yang nizam ada:

1) beriman lah jugak (sikit2..;)..Alhamdulillah)
2) solat....(tp kadang2 subuh terlajak jugak kan...xper..nnti hari2 kita kejut)..
3) boleh jd imam..InsyaAllah..
4) sgt menghormati ayah & mama..(mama ckp nizam berckp bukan main lembut lg..yer ker???)..
5) yup..engineer..(tp zam kata dia lg suka kalau dpt jd penternak ikan keli)
6) TIDAK MEROKOK..(dia sgt suka buat statement-->tgk bibir laaaa...pink kan)
7) x hensem tp hemsem jer...ahakss..nasib baik x hensem..kalau x, lg melalut lah kenakalan dia..isk3..

Overall..Alhamdulillah..he..completes me..semoga dia dapat melindungi dan membimbing sy untuk menjadi seorang isteri yang solehah, seorang ibu yang mithali, seorang anak yang selalu taat kepada ayah n mama, seorang kakak yang bertanggungjawab dan seorang hamba yang patuh kepada Pencipta-Nya..Amin..


Thursday, May 6, 2010

..My Flash Back..Tribute To My BFFs..

...Bila tgk gambar ni..

Ramlah-Izatil-Nad

..RINDU!!..sgt2 rindu zaman belajar kat universiti dulu..wish that i can just turn back time..huhu..mmg sah2 xkan berlaku kejadian mcm tu..skrg semua dah ada keluarga masing2..tp yang bestnyer eventhough semua dah berfamily, we still lg keep in touch..bangga kan kalau ada kawan2 yg mcm ni..boleh share masalah without any doubt..boleh berkongsi kegembiraan tanpa ada perasaan jengkel di hati masing2..boleh kongsi rasa sedih sama2..this is what i called BFFs..Yup..
.
.
Ikut turn mcm nama kat atas la ek..(tak membawa maksud apa2 sbb syg kita kat korang sama rata jer..xda lebih, dan xda kurang..ahakss)
.
.
RAMLAH
..dia ni housemate sy masa 3rd year..mula2 masuk bilik mcm garang giler minah ni..mana taknya..masuk2 jer sy panggil dia akak..tang tu jugak dia jawab "KO X PAYAH NAK BER"AKAK" DENGAN AKULAH..GELI AKU"..cett..hehe..~~tp ko memang bestlah ramlah..walaupun kadang2 aku jeles bila ko selalu bervoice chat dgn laki aku..dgn aku dia xnak plak vc..hehe..tp apa2 pun aku mmg syg ko..aku paling syg ko bila ko dgn drastiknya ikhlas bwk aku naik moto ko semata2 nak g beli seluar levi's kat megamall..salute kat ko ramlah..ko mmg minah rempit..~~sekarang ramlah dah jadi seorang mama..mama kepada Baby Dhiya Firas yang comel..~~aku doakan ko bahagia dunia akhirat ramlah~~
.
.
Izatil (TIE)
..tie ni plak kawan sy dr 1st year lagi..hehe..teringat plak jumpa time orientasi..almaklumlah..time tu mana la ada kawan, so apalagi..walaupun malu2, terpaksa lah jugak tegur saper2 jer kat depan, kalau x, nanti xda plak org nak teman makan..hehehe..best jd kawan tie ni sbb dia tersgtlah sempoi..tp sesempoi dia ni, saper yg sangka ramai giler peminat dia..ahaks..tp nak buat mcmana..last2 ANAZ jugak yg berjaya menambat hati tie ni..~~Anaz mmg cool~~tie ni dulu kitorang panggil dia tie ganaz..kalau nizam plak suka panggil dia itik..sbb suka buat ayat "itik mung!"..hehe..~~bengong betulla tie ni..oppssss..gegege..tp mu ttp cute tie!..~~pengakhir zaman sy dkat USM ditemani tie..tie lah jiwa dan raga sy (selain laki sy tuh)..ahakss..~~sekarang : tie dah selamat menjadi isteri kepada Anaz..utk tie : semoga berjaya in making babiessss yang comel supo mung..hehe..~~
.
.
Nad
..ermm..nad ni kira sama batchlah dgn tie..kitorang pun jumpa time orientasi..duk sebelah2..dia nilah pendengar plg setia tuk masalah sy..smpi skrg..tp nad ni garang gak..x pasal2 nnti kena membebel dgn dia..tp sy suka dgr bebelan nad..kalau tgk time tu, mulut dia muncung mcm mulut burung..cute sgt..~~sbb tu asyraf suka kot nad~~..hehe..~~thanx nad tuk semuanya..kalau nad xda, xtau lg nak keluar dgn saper kat kl ni..~~nad ni byk kisahnya kat USM dulu, tp xleh lah citer..sbb nad ni jenis secretive..so sy pun kena jd mcm dia jugak..;)..nak dijadikan citer..kalau nak cerita rahsia apa2, citerlah kat nad..confirm selamat..~~sekarang : nad dah jadi wifey to asyraf..tuk nad : selamat buat anak jugak..hehe..jgn sedih2, nnti asyraf baliklah..~~
.
.
Salmia
..kak mia..!! sy xda pic kak mia..sadis2..amik time sy kawin nnti ek!..hehe..kak mia pun sgt best..kenal lg rapat masa amik master sama2 dulu..(walaupun sy separuh jalan jer..sbbnya sy xnak nnti xda kawan bila kak mia dgn tie da abis)..egegege...kalau kat USM dulu, kak mia ni selalu jd driver kitorang..sbb dia jer yg expert bwk keta manual..~~kak mia ingat lg x kita g double date kat megamall dulu??..hehe..cute kan..g tgk narnia..kakmia-fadhil, sy-nizam..naik bas plak tu..mmg xda keja..da la duit ciput jer..hehe..~~sekarang : kak mia dah selamat jd wife kpd fadhil, n mummy to tasha yg comel!!..geram!..hehe~~
.
.
..kalau nak cerita kisah kitorang mmg x abis kan..apa2 pun, nilah kawan sy dunia akhirat..kawan yg sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan yang lain..Untuk ramlah, tie, nad dan kak mia..thanx for everything..xda apa yg sy dapat balas selain menjamu nasi minyak je nnti..heheh..harap we'll always be BFFs..i love u girls..alwayz..nnti kita buat gathering "Kelab Ibu-ibu Mengandung"..hehe..

Wednesday, May 5, 2010

..self-argument..

..haha..kenapalah hari ni x banyak sgt keja..sy x suka hidup x byk keja sbb bila x banyak keja, kita akan jd byk berfikir..which is not sooooo good..aiyaaa..sebulan lagi..hiksss..yup..sebulan lg..sudah boleh bergelar "Puan Azimah"..dulu nak sgt..skrg..amik ko..hehe..
-
-
boleh x kalau sy nak ckp sy takut nak kawin..semlm punyalah byk berfikir smpi boleh terfikir.."betul ke aku ni da nak kawin??"..cemana lah soalan tu boleh keluar..gila namanya..tp apa2 pun, sebenarnya sy sg seronok nak kawin, tambah2 dengan org yg dah 7 thn dgn sy..smpikan masa nak hantar kad dgn zakuan 9pantai) aritu, dia boleh ckP "NASIB BAIK KO KAWIN DENGAN ORG YG SAMA, KALAU X, XTAHU LAH AKU NAK CKP APA.."..ahakss..Alhamdulillah..ni semua terjadi berkat doa korang juga..
-
-
sy baru jer menjelajah facebook..hmm..tiba terjumpa gambar2 yg da lama sy x tgk..hehe..To Mr Azman, sorry, sy curi hasil kerja awk..curi pun gambar yg ada nizam je..sbb da lama x tgk dia tunjuk skill main futsal..mmm??skill kee????heheh..skill kot..star la katakan..tp star ke?? ermm..zaman muda2 time kurus dulu star la jugak..skrg perut da mcm 2 bulan preggy kot..agagaga.."sorry abg, kmk guro jak!"..hehe..
so here we go..

..pemakaian key adalah wajib..penuh bergaya nampak..

ada gaya kah??


36..his fav number..jgn tanya kenapa, sbb sy sendiri pun xtau apa sebab dia suka sgt number 36 tu.."abg, baju yg ada tulis AZIE tu ada lg x??"..hehe

oitttt...berpada2 sikit boleh x????karang tercabut lutut..hikss..

dah abis tgk gambar..layan clip vid plak..layan jerlah..


video

haaaaaaa......ada lg clip vid ni..waaa..sgt2 terharu..this clip was dedicated by mr fiance masa dia boring2 keja dgn inai dulu..boring ker rindu???ahaksss..susah betul lelaki ini nak mengaku..saper2 yg x pernah tgk azimah time kurus..boleh la tgk..sebenarnya terjumpa balik vid ni kat you tube..sweet...:D..

video

grrrr.....bosannya kt ofis..nak balik..
-
-
sebelum balik kena report dulu, karang kena denda lg mcm semlm..harus mmg lena tido..daaa~~