Wednesday, August 18, 2010

..Needs For Raya..

..psss..kita postpone dulu entry pasal wedding yer..sbb xda mood lagi nak tulis, lagipun dah basi rasanya..;)..kira-kira 15 minit yang lepas, saya baru jer menjejakkan kaki kat ofis balik..keluar dgn puan zakiyyah tadi..at first ingat nak pegi bank jer, tapi bila menatap jam, tengok2 dah pukul 12, kitorang singgah butik ariani kejap..tiba2 terdetik.."Tudung..need for raya!!"..dan tiba2 teringat balik conversation with OH semlm..
me : "..abg..esok kita nak beli tudung boleh kan (terus bagi ayat penyata) .."
OH : "..ermm..tudung tuk raya?..ok!..(nasib baik abg x byk tanya)
me : "..okiessssss..kita guna duit abg bg ek!.

 yippeee..yippeee..i got u!

..dan dengan itu, as of husband dah bg green light, me sempatlah mencuba dan mencuba few tudungs yang ada..tp kali ni byk plak berkenan dkat color pink!..JATUH CINTA abis!..in the end, me sempatlah grabbed 2 tudung..1 is in red and satu lagi shocking pink!..bbbbrrrr...nasib kena dengan baju raya..hehe..i loike!..

kata org tua2, dlm kita membeli barang kita, org lain jgn lupa..on the way balik td..ternampak stall serunding sri gombak..Alhamdulillah.."abg, kita belikan serunding daging dgn ikan bilis tuk abg.."..yummy..at last ada serunding nak pos kat husband tuk sahur..susah betul nak cari yang fresh kat sini..200gms for RM12..ok lah kan..but still considered as mahal kan klu compare dgn serunding kelantan..kalau x silap 1kg for RM45 masa puasa tahun lepas..syukur sangat..tuk ayah n mama, bapa dgn mak, me dah belikan kuih raya berbekas2..confirm lepas byr habis duit gaji..hehe..

 serunding daging dengan ikan bilis tuk abg..hmm..ister mithali..InsyaAllah..hehe..

..as for today, tulah pekerjaan paling ketara saya buat..SHOPPING FOR RAYA!!..grrr..baru dapat call dr OH tadi..oppss...terkezut dgn soalan hubby tanya.."..dah check pregnancy test ke belum?.."..grrrr..LUPA beli!..haiyaa.. (..me dah 3 hari lewat dr cycle biasa..)..doa2kan rezeki ada yer....see ya in the next entry..

3 comments:

  1. insyallah..de rezeki lekat la tu..rezeki ramadhan..kalau x lekat, jgn bersedih dan jgn putus asa...muahhh..:)

    ReplyDelete
  2. huhuhu...nk keje kat KL..bosan putrajaya

    ReplyDelete
  3. kak bel : InsyaAllah..;)..

    ramlah : xnak aku tawaf jln tar 5 round..hilang kaki..kalaulah ko ada kt sini..

    ReplyDelete