Friday, March 19, 2010

..Kerja Separa Waras..

..teringin sgt nak berkongsi kejadian tuk bukan sekian kali nya..tp dah byk kali..Azimah buat keja senget lagi..tempoh 2 bulan lg dah cukup buat sy hilang separuh dr kewarasan akal fikiran sy..hehe..kalut..kelam-kelibut semuanya..benda ni start dr minggu lepas lg, sy dah mula rasa x senang duduk..baju tuk majlis kt kuching belum pn cari lg..ni mmg kerja gila..dah la cuti sekolah..pengsannnn..*kupu-kupu comel mula lah bermain2, bergurau-senda dlm kepala ni"..sampai termimpi2 baju apa nk pakai nnti..

..So..dlm keadaan kelam-kelibut tu, malam semalam Azimah dengan drastiknya buat keputusan.."Esok! mesti pegi cari baju!! x kira..kena dapatkan jugak esok!"..ahahaha..perangai lama da kembali..hanya keluarga dgn tunang tercomel jer yg tahu perangai Azimah yg satu ni..tuk mencantikkan cerita..ada butik kat Maju Junction ni...da lama dah sy duk jeling2 butik ni..tp tak berani nak masuk..tp semlm ..akhirnya me managed to jejakkan kaki jugak merentasi entrance butik tu..hmm..and..waaa...me really love all the staffs punya layanan..superb!!..mmg pandai diorang memancing hati dan jiwa sy..and...dush!!! siap sepasang baju pengantin for both lelaki dan perempuan..lengkap dengan kasut yg akan dijahit manik2 yang berkilau tu sekali..hikss..Alhamdulillah..setel keja..x payah pening2 lagi..and the price was sooo reasonable..sgt2 berbaloi..

..for the first time ever rasa sgt2 best..hopefully it'll turn out to be the most marvellous outfit..kak sherry kata.."nnti akak touch up lagi dengan manik2.." kasut pun dia akan design ikut apa yang kita nak..bestkan..hmm..saper2 nak tempah/beli baju kat butik ni, boleh la buzz me..sgt2 recommended..yang penting HARGA BERPATUTAN dan CANTIK di mata sy..ermm..so nilah keja gila yang Azimah da buat..in just one day..x payah nak pening2 kepala g survey, berkenan n terus grab..(Baca : nasib baik ATM bergerak kata, nnti abg masukkan duit..Alhamdulillah..)..that's me then..:)..hehe..anyway..**THANX alot kak juju for the recommendation...sy sgt suka..sorry coz x sempat nak amik kak juju td..nnti kak juju dtg wedding sy kat kuching nnti yer..**

masih ada satu lagi yang belum setel..BORANG NIKAH..waaa..kepala pening kembali..hehe..


~...love..satisfaction..pleasure..~


Monday, March 15, 2010

..A fairytale..

...Alhamdulillah..me having a very great weekend baru-baru ni ..rasa mcm dkat dalam dunia fairytale jer eventough x sempat nak pegi tengok citer Alice In Wonderland (Baca : mmg xda hati sgt nak tgk pun coz some people say citer ni x best sgt..hehe)..~dia datang~..as usual mmg aktiviti kami penuh..menghabiskan masa dengan sepenuhnya..hikss..sgt seronok!!

11 Mac 2010

7.45 pm, right after solat Mahgrib terus shoot g airport..huhu..mmg menyeramkan bila meredah waktu malam ke LCCT..haiyakss..kutabahkan jua hati..

12-15 Mac 2010

Dia kata "hmmm..mcm nak g survey kamera lah.."..jawapan sy.."abg nak g survey ker nak beli terus..hiks.."..dia pandang dengan senyum penuh makna..mm..dah tahu dah apa jawapan dia..hehe..thanx to zura for the info..kami pun berangkat lah ke Ampang Park..and start surveying..


lastly, jumpa kedai Fotokem pakcik Liu ni..ahaha..we managed to buy Nikon D5000 with cheapest price (compared to other nearby Photoshops lakan)..Alhamdulillah..and again thanx to azura for the help..then..bermulalah hari2 kami gila bergambar..ala2 jakun pun ada..hehehe..

Location 1 : Pak Li kopitiam, Shah Alam



Location 2 : Butik Pengantin Fidz, Plaza Alam Sentral (gi fitting baju kahwin..yaaa..kena buat baju baru..hikss)







Location 3 : The Gardens, MV (aktiviti menge'pow' mr Fiance..;)..)




Location 4 : Pasar malam, Sungai Besi (nak masak ketam..yea!)




Location 5 : The Mines, Seri Kembangan


Location 5 : KLCC (sedih..esok dia sudah nak balik..tp sempat je g klcc for the sake of taking pictures..isk..isk)









hmm..dan kini..dia sudah pulang..abis dah aktiviti kami..:(..*may u have a very safe journey abg*..dan hari2 saya seperti biasa kembali..tepat jam 7.19 am td, sy selamat smpi di ofis n terus ber'blogging'..just a little of sharing..ok then..MARI KITA BEKERJA pulak..


~..blissful weekend..~


Thursday, March 11, 2010

..Everytime We Touch..

..Hari ni xda idea nak tulis apa..am just sgt2 happy sbb tonite -dia datang-..bila pk2 balik, aii..tiap2 bulan dia turun KL..(learning from the beginning..nnti senang nak practice esok2, wajib balik selalu)...:)..anyway..sejak akhir2 ni, me so addicted dgn lagu cascada.. suka yang amat dgn lyrics dia..


jom kongsi sama2..

I still hear your voice when you sleep next to me
I still feel your touch in my dreams
Forgive me, my weakness, but I don’t know why
Without you it’s hard to survive

‘Cause everytime we touch, I get this feeling
And everytime we kiss, I swear I could fly
Can’t you feel my heart beat fast, I want this to last
Need you by my side
‘Cause everytime we touch, I feel the static
And everytime we kiss, I reach for the sky
Can’t you hear my heart beat so,
I can’t let you go
Want you in my life

Your arms are my castle, your heart is my sky
They wipe away tears that I cry
The good and the bad times, we’ve been through them all
You make me rise when I fall

‘Cause everytime we touch, I get this feeling
And everytime we kiss, I swear I could fly
Can’t you feel my heart beat fast, I want this to last
Need you by my side
‘Cause everytime we touch, I feel the static
And everytime we kiss, I reach for the sky
Can’t you hear my heart beat so,
I can’t let you go
Want you in my life

‘Cause everytime we touch, I get this feeling
And everytime we kiss, I swear I could fly
Can’t you feel my heart beat fast, I want this to last
Need you by my side




~..layanzzz..~

Tuesday, March 9, 2010

..Ketam Masak Lemak Cili Api

..Hari ni dah pasang angan2 nak masak ketam masak lemak cili api (nak masak esok sebenarnya, tp da pasang angan2 hari ni..)..jadinya petang ni nak singgah pasar malam dekat2 area rumah, nak beli ketam..*dengan harapan ada ketam gemuk2..xnak yang kurus xda isi..rugi jer beli mahal2 nnti, tp makan x puas..hehe..kalau ikutkan rasa hati, baik beli kedai jer..sbb makan sorang dua..tp..memandangkan ada special request dr tunang tercomel, kena masaklah jugak..;)..kalau balik ipoh, mama selalu suruh masak, tp disebabkan mama dgn ayah da pro masak, so anak dia jd kaki makan jer, karang kalau masak, byk plak komen..hehe..(Baca : tunang sy x cerewet bab makan, so kalau x sedap pn x kisah kot..ahakss..janji perut kenyang..)..

..kerja sampingan kat ofis hari ni..berangan sambil tulis resipi...ni resipinya..bolehlah nak diguna pakai..


Ketam Masak Lemak Cili Api

Ketam


Bahan-bahan :
  • 3 ekor ketam sederhana besar
  • 1 - 2 cawan santan pekat
  • 15-30 biji cili api (kalau xnak pedas, boleh kurangkan)
  • Kunyit sebesar ibu jari
  • 1- 2 cm halia
  • 2 batang serai dititik
  • 2 keping asam keping
  • 4 putik jagung muda (kalau suka)
  • Daun kunyit (kalau suka untuk mewangikan, tp kalau xda pun xper)

Cara-cara

  1. Kunyit, cili api dan halia ditumbuk lumat(blender jer)
  2. Masukkan santan, serai, asam keping dan bahan yg ditumbuk lumat ke dalam periuk.
  3. Panaskan sambil dikacau sehingga santan mendidih. Ini bagi mengelakkan santan berkepala.
  4. Masukkan ketam dan jagung muda. Biarkan seketika .
  5. Perasakan dengan garam dan gula sikit. Akhir sekali masukkan daun kunyit. Siap....makan..yummy..
~..perut pun lapar..~


Monday, March 8, 2010

..cuti..cuti..cuti..

..I NEED A BLISSFUL AND QUIET VACATION..!..;)..

MATTA FAIR IS BACK!!The most awaited and anticipated travel fair of the year returns with loads of offers from hundred of exhibitors. MATTA FAIR 2010 will be held at Putra World Trade Center (PWTC) Kuala Lumpur from 12th-14th of March 2010. Don't miss this magnificent event which comes twice a year.

..JUST A LITTLE OF SHARING..

Apple In-House Sales & MATTA Fair Korea Deals

Packages

Dynamic Korea 6D4N from RM2199

Korea Family Fun 6/8D from RM2699

Korea Sparkling + Jeju Island 8D/6N from RM2899

Korea Theme Tour 7D6N from RM2599

Korea Gourmet Tour 7D5N from RM2699

**MAHAL..X MAMPU LG..TUNGGU ADA REZEKI LEBIH..:(..**


Berjaya Hotels & Resorts MATTA Fair Deals

Packages are valid during MATTA Fair from 12 – 14 March 2010

Fly and Stay
3D/2N + Breakfast + Snorkeling

Tioman from RM578 per person

Redang from RM768 per person

Super Savers
2D/1N + Breakfast

Colmar Tropicale Berjaya Hills from RM98 per person

Free & Easy
2D/1N + Breakfast

Penang from RM148 per room per night

Tioman from RM268 per room per night

Langkawi from RM298 per room per night

Kuala Lumpur from RM288 per room per night

Redang from RM468 per room per night

**..BOLEH TAHAN..KEPADA SAPER2 YG BERMINAT...**

~NAK LG??KENA G MATTA FAIR LAH YER..START JUMAAT NI..~


Jom g cuti2..nak regain self esteem..ahaks..yer..yer jer..harap2 mr. fiance x *terlebih tido on Friday nnti..kalu x, payahlaaa nk redah traffic jam..

mama : ..nk g bercuti..release rasa boring..

mr. fiance
: ..sila sediakn duit deposit..

zura : akan ku cari ticket flight paling murah..

azad caladina : (walaupun ko x baca blog aku), akan aku carilaa tmpt anak ko yg chumel tu boleh bersuka ria..

nad : nk p pulau kn?..

tie : da tgk tie mkn atas cruise..best!


~..holidayssss..~




..happy..;)..

..Alhamdulillah..Allah SWT Maha Pengasih Lagi Penyayang..sy bahagia..kami bahagia..walaupun belum termakbul sepenuhnya..tp sy amat bersyukur...;)..semoga jalan kebahagiaan akan terus bersama kami sekeluarga..

~..Syukur ke atas nikmat-Mu..~



Sunday, March 7, 2010

..Aku Bersujud Pada-Mu Ya Allah..

..Seharian di rumah hari ini sudah cukup untuk membuatkn sy muhasabah diri..mengenangkn apa yg dah sy lalui..dr bertubuh kecil hingga spt skrg..dr kanak-kanak sehingga dewasa..dr manusia yg cetek ilmu hinggalah skrg, sudah kenal erti kehidupan..

..sesungguhnya hari ni sy mula sedar.."masih belum sempurna semuanya.."..

..masih belum sempurna tanggungjawab sy sbg khalifah di bumi Allah SWT..
..masih belum sempurna tanggungjwb sy sbg seorg anak..
..masih belum terbalas jasa-jasa ayah & mama melahirkn dan membesarkan sy..
..masih belum sempurna tanggungjawab sy sbg hamba kpd Allah SWT..
..dan..masih belum sempurna keteguhan iman hamba-Mu ini, Ya Allah..

...ALPA..LEKA..

Ya Allah,Ya Tuhan ku..Kau ampunilah segala dosa-dosaku Ya Allah..Kau tetapkanlah imanku kepada Mu, Ya Allah..

Ya Allah,Ya Tuhan ku..

Kau ampunilah segala dosa-dosa kedua ibu bapaku Ya Allah..Kau lindungilah keluarga ku daripada semua kejahatan dan kemungkaran..

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas kesayangan yang mereka limpahkan padaku, peliharalah mereka sebagaimana mereka memeliharaku.


Sesungguhnya Kau Maha Pengasih lagi Maha Menyayangi Hamba Mu yg lemah ini Ya Allah..Hanya petunjuk dari Mu yang mampu membimbing kami, Ya Allah..Hanya doa kepada Mu yang dapat kutitipkan bagi membalas segala jasa-jasa kedua ibu bapa ku , Ya Allah..

"Aku minta ampun daripada Allah yang tidak ada Tuhan yang berhak disembah selain daripadaNya, yang hidup dan yang menguruskan makhlukNya dan aku bertaubat kepadaNya.
Sesungguhnya hatiku lupa (tidak ingat kepada Allah) dan sesungguhnya aku meminta ampun daripada Allah setiap hari 100 kali."




Thursday, March 4, 2010

..Secebis Tirai Kehidupan..


...Detik permulaan..17 Febuari 2004..siapa sangka kelas IGP boleh buat org *jatuh cinta*..hehe..tiba2..teringat pesan Dr Wan Aminuddin..'nanti lepas kelas IGP ni karang, ada lah cinta yang berputik'..masa tu boleh gelak besar jer..hehe..*cannot be laaa, semua org stress buat keja..hmm...dlm stress buat keja, sempat jugak kitorang main mata (sbb group lain2)..isk2..lucu pun ada..

..6 bulan..sempat menjadi kawan dlm tempoh 6 bulan..mcm sekejap, tp sebenarnya lama..mcm budak2 baru belajar, nak dating pun takut2..hehe..14 Februari 2004..dia kata 'kita declare hari nilah..sama dgn Valentine's Day..8.30 pm..dia kata lagi..'td g solat jumaat, ada khutbah..kita postpone 3 hari k..'..hehe..and akhirnya 17th...kami dikenali sbg salah satu couple di School Civil..(punya susah nak dating sbb kebanyakan lecturer semua kawan2 ayah..aishyy)..

**kami lah produk USM**

...tanggal 10 Oktober 2009..sy selamat menjadi tunang kepada Mohamad Nizamhadi..Alhamdulillah..after so many years of being a *pasangan..though bukan pasangan yang mcm belangkas..sejak dr zaman uni lg..pengalaman ni sememangnya byk mengajar sy utk jd seorg yg independent dlm bab2 percintaan ni..InsyaAllah, akan kekal smpi bila2 pun..



..and today..4 Mac 2010..Alhamdulillah..am so bersyukur ke hadrat Ilahi..sy bahagia..menunggu saat2 tuk diijabkabulkan..3 bulan dari tarikh ini, sy bakal menjadi suri di hati Mohamad Nizamhadi..siapa sangka kan..sesungguhnya jodoh dan pertemuan itu di tangan Allah SWT..


..pengalaman..menguruskan persiapan perkahwinan ni bukan senang..apa lagi kalau pasangan tinggal berjauhan (KL_MIRI)..sememangnya need alot of efforts..tapi Alhamdulillah, dengan bantuan kawan2, semuanya jadi senang..mungkin berkat org yang menolong tu ikhlas..:)..hanya Allah yang dapat balas jasa baik kawan2 semua.. (azimah hanya boleh belanja makan lauk kenduri je nanti..hehe)..

..persiapan..dewan, baju, photographer, door gift, barang hantaran, hiasan hantaran..and the list goes on..nampak mudah kan..menarik pun yer..but the truth is..susah dan pening dibuatnya..especially kalau seorang kat semenanjung, sorang lagi kena merentas laut china selatan..but again Alhamdulillah..managed to get all those done..payah tp seronok..(Nota kaki : kalau rasa2 ada yang nak kahwin tahun depan, silalah buat tempahan tahun ni cepat2 yer..)

...apa2 pun..tanggal 5 jun 2010 nnti sememangnya akan menjadi tarikh kedua bersejarah dlm hidup sy..(tarikh pertama -tarikh lahir)..InsyaAllah..doakanlah kebahagian kami..panjatkanlah doa semoga jodoh kami berkekalan..Amin..


~..happeniness..~






Wednesday, March 3, 2010

..keinginan..

..masa untuk berangan..

..keinginan & cita-cita..angan-angan sebelum tido...wahai sang arjuna *tunangku..plz take note..& action..;)..AYANA RESORT AND SPA, BALI..



~..splendid..~








..hanya mampu menghela nafas..gembira!

..waaa...lama betul x update blog..malas..malas..malas..skrg da rajin sikit..apa lagi mcm2 benda duk lam kepala..byknyer yang gembira..tp xtau lah kenapa..dlm kita gembira, ada juga org yang *x gembira..dlm erti kata lain..*suka berkata2 nista di atas kegembiraan org lain.

..susahkan..ingatkan bila kita x campur urusan org lain (sbb mama da pesan b4 ni, jgn campur dgn *org2 yang suka mengumpat), org lain pun xkan campur urusan kita..tp..mulut org..siapa yg boleh tutup kan..kadang2 terfikir jugak..*diorang ni da xda keja lain agaknya..sumtimes..teringin jer nak bagi sebijik PENAMPAR..tp sbb ada rasa hormat sesama manusia, hasrat *baik tu terpaksa la dipadamkan..so *please la..mind ur own business*..hal sendiri pun x terurus, hidup sendiri pun x terurus, silahlah jangan nak merajinkan diri *menguruskan hidup org lain..*SY X KACAU HIDUP ANDA, SO PLZ..*..

bak kata org..Facebook aka FB tu ibarat Blog Pendek untuk dikongsi bersama rakan2 (Baca : apa yang diluah atau ditulis di ruang status bukan dituju utk org2 yang suka berkata nista)..jd kenapa perlu amik port..buatla hal sendiri..x payah busybody nak tahu dan nak menjadikan bahan umpatan dengan org lain..sekali lagi diulang *plz, mind your own business, uruskan urusan anda2 yang x selesai lg tu..

apa2 pun..sy berterima kasih kepada mereka2 yang suka berkata2 nista itu..Alhamdulillah..sedikit pun x mencacat-celakan hidup sy..i'm happy..as always..terima kasih kerana memberi sedikit iklan dlm hidup sy..kdg2 seronok jugak jd org popular ni..hidup sy cukup sempurna skrg..mungkin2 mereka2 ini perlu menyempurnakan hidup mereka2 ini dahulu..then kita tgk dan lihat..what goes around comes around beb!..ingat tu..

~adios..~