Friday, May 8, 2009

~..Happy Mother's Day..Mama..~

Mom, I loved you yesterday, I love you tomorrow and everyday.
You were there for me my first day of school, to hold my hand and give me courage to go.
You listened to me when I needed to talk, you talked to me when I needed to listen.
You let me grow and learn from my own mistakes.
You never left my side when I was feeling down, I knew you would be there to pick me up.
I wish there was a way I could repay all the things you have done for me, but there's nothing great enough to repay the greatest mother of all.

~..I love u so much mama..terima kasih sangat sebab berikan hidup yang sempurna pada kami 7 beradik..~

~..Happy Mothers's Day to all mothers in the world..(termasuklah bakal mak mertua tersayang)..~

Thursday, May 7, 2009

~..Main Kuiz Sampai Terkuis-kuis..~

  1. 1.kau tengok cermin sebelum ke kelas?
  2. 2.berapakah severity jerawat di muka kau
  3. 3.bibir kau tebalkah?
  4. 4.anda bersihkan LCD laptop menggunakan liquid cleanser?
  5. 5.pernahkah kwn anda kata anda comel?
  6. 6.nak tanye ape lg..pilih je la jawapan ni
  7. 7.soalan terakhir. adakah anda terima keputusan kuiz ini seadanya?
Ni adalah antara kuiz yg ada kat facebook..kadang2 lucu yang amat..soalan ditanya xda kena-mengena pun, tp jawapan dia..wewewewe..*betullah*..antaranya..Bakal suami anda bermula dengan huruf *M*..Anda akan berkahwin pada umur *23-29*..Anak anda adalah seramai *6 orang* <--- (yang ni walaupun belum lagi, tp macam boleh budget jer)..Boyfriend asal dari *Sarawak*..adakah ini suratan atau kebetulan?? Hanya org yang cipta kuiz sebegitu rupa jer yang tahu kesahihannya..lucu jak! And soalan di atas ni tajuknya seberapa comel kah anda? And the result is...*u need a plastic surgery*..cett..nampak sgt org buat kuiz ni jealous..kekekeke..

~..Birthday Cake..~

Me..on a diet session..baru jer berazam xnak mamam makanan berminyak, berlemak, berkarbohidrat dan semua yang sewaktu dengannya..and succeeded! but only for two days..as tiba2 hari ni ada plak sambutan Hari Jadi tuk my boss n colleagues..godaan betul..Kek Coklat ada buah pisang..first time dgr and mmg sedap sgt makan..hehe..meaning..me have to workout 2x than before, afterwards..nak buat mcmana, dah nasib badan..saper suruh makan x beringat sebelum ni..xtau macamana berat boleh naik mendadak these past few months..hati gembira sgt ker..atau hati sengsara sgt sbb berjauhan..hehe..anyway..as i'd been named as 'ubi kentang' (tp cute aper..hehe..)..need to kembali ke bentuk asal *si cantik manis*..hehe..kita tunggu dan lihat 2 bulan dr sekarang..hopefully managed to lose weight upto 15kg..blh kerrr??kurus kering aku nnti..*wink*..

** i'm not THE BIGGEST LOSER**

~..cakes..~

At last..siap jugak keja yang bertimbun-timbun..tinggal meja jer x kemas lagi..hehe..while waiting for the clock tick-tock'ing' until 4.30 pm, sempat jugak bukak websites cuppacakes and adik-beradiknya..saja survey coz my auntie kata nak sponsor kek nanti2, so better pilih cepat2..hehe..here are some of the picas..pilih yang mana satu berkenan..::


mmg teringin sgt nak bg cupcakes as door gift nanti2..cute kan..this pica was taken from cuppacakes' website

yang ni pun cute..also taken from cuppacakes..

the chosen one..cantik x? willing to give any opinion? plz do so..chesu pilih yg ni...taken from choffles cake studio

kek idaman ku..tuk nanti2..hari2 boleh mimpi potong kek ni tau..;)..really love the combination of the colors..suka-suki nya hati kalau dapat beli kek ni for my wedding nanti2..berangan x abis..hehe..

Ermm..tiba-tiba teringat 1oth May ni Mother's Day..cuppacakes as a gift pun ok kan..hopefully my FH will be okay with my suggestion..okay then, end for now..mok survey gik!..

~..Happy..~

Setelah dinasihati oleh ramai org..n dipujuk-pujuk oleh my FH..hati pun dah sejuk..i'm happy rite now..lega..eventhough masih ada yg belum settle..hehe..

ibarat teddy bear ni yang tengah menyanyi-nyanyi lagu
'Aku cinta padamu'..hehe..comel!! cian dia lapar..

~..How I Wish Things Would Be In DIFFERENT Ways..~

Is this life??..Me..sitting here day after day, wondering if things could have been in different ways, keep dreaming of better days…Had I the power to simply turn back the sands of time perhaps my past mistakes would quit haunting every waking second of my pathetic existence.I never knew how much one moment could alter my world.

Till this day I really don't even know, did i do something wrong or what if I had just spoken my heart..me..lelah memikirkan perkara yang baik untuk semua org..and yet, it brings no good to anyone..and how i really wish things would be different..

Wednesday, May 6, 2009

~..hari yang sayu..~

Dah berbulan-bulan rupanya blog ni x ber'update'..it's either xda kesempatan or malas..tak tahu yang mana satu..both, maybe..sayu betul rasanya hari ni..it has been 3 days since i left miri, but still, rasa 'sik best' masih meruntun dalam hati..it's really hard to describe how i feel lately..rindu..sedih..happy..letih..and i even cried @ the airport last sunday..sedih xnak berpisah sebenarnya although before ni bukannya x pernah berpisah lama (pernah sampai 10 bulan x jumpa..it was 2 years ago, when he was working with inai kiara)..but i guess this is the 1st time i am feeling this way..after all, maybe, those moments yang dirasakan paling bermakna after those 5 years we spent our times together..nangis punya nangis, sampai x perasan ada sorang auntie silently came next to me..and asked.."husband ka?plz dun be sad k, kitak dua akan jumpa gik kelak.."..and i was like smiling and angguk jer la..tanda setuju of her Q.."yes! he IS my hubby"..(gatal)..thanx to him for everything, for what we hv gone through all these years, though ada time susah..ada time senang..

ada 2 stage lg yang perlu dicapai..hopefully, semuanya akan berjalan lancar..InsyaAllah..semoga semua yang didoakan akan dimakbulkan oleh-Nya..Amin..I will end for now..hope my tomorrow will be much better than today..


*Our Glory of Love*