Tuesday, January 20, 2009

FINALLY..

It's my burf Day today!..I've turned into 26 years old for the past 9 hours and 18 minutes..times goes by just like a snap on your fingertips..last nite i was overslept right after i did my Isyak prayer, i think..later around 12 o'clock, a bit suprised for me, when my aunty and her daughter sang that very lovely song while carrying a small cuteyy blackcurrent cake...thanx alot for that..walaupun keadaan mamai, sempat jugak tiup lilin and make some wishes..

not to forget my dearie nizam..thanx alot for remembering my hari lahir..although perbualan terganggu sikit due to the impact of kehadiran auntie and c~jah..hehe..but truly, for the past 4++ years, u're the most wonderful in my life..memandangkan my dearie akan ke miri in just a few days, terpaksalah kena tunggu hadiah birthday tuk smpi ke semenanjung..hehe..sabar jer..waa..i'm counting days for that very moment!..awal tahun n akhir tahun..hehe..

not to forget lagi..for my lovely family..semlm time baca msg dah tertido2 dah..jap lagi kena call mama n ayah ni..important note for today!

sunyi betul kat ofis hari ni, coz ramai J41 pegi kursus Infoworks (though xdapat pegi sbb byk keja)..agak kesedihan sebenarnya..hehe..erm...tengahari ni dapat mkn free lagi..thanx kakjuju for the invitation..n thanx to aisyah too for teman me breakfast this morning..

ok for now..till then..coz tonnes of work yg kena kerjakan hari ni..daa..

Saturday, January 3, 2009

HAPPY NEW YEAR..

Few things that i REALLY have to do in year of 2009..

1) Losing weight ~ really need to lose my weight..dah terfikir for quite sometimes mcmana cara yg plg effective..mm...mcmana nak effective if setiap hari x tinggal nasi..hehe..but 4 this year, HAVE to..blh ke turun 10 kilo in 3 months? Hope soooooooo...

2) Be a good 'cook'er ~ Truly, mmg x gemar memasak, tp sgt suka mengemas..hopefully this year dapat achieve in activity yang x digemari tu..baru nak start kumpul recipes yang best2..

3) Wise spender ~ kena kurangkan hormon 'shopping'holic dlm diri..from now on, kena jd window shopper jer..few shop lots yang kena avoid ~kinokuniya, borders, topshop, shoes outlets and etc..byk sgt..~

4) GET MARRIED ~ waaaa...in just a few days, i will be 26 years old..dah lebih suku abad da umur...kalau org2 dulu2 kata, da nak masuk era andartu kot..isk3..hopefully tahun ni dapat menamatkan zaman bujang..hehe..mm..byk btul perkara yang kena list down..yg x bestnyer kena masukkan amount skali..still x cukup lg, but then harap2 blh achieve within few months ni..takutnyaaa..urmm..ABG, DUIT HANTARAN DA CUKUP X NI??..hehe..

5) STILL a good daughter to my parents and a BETTER sister to my siblings ~ lots of loves to my family.. all of u will always be in my heart no matter what happens..i love all of u!

Those are few things yang tgh bermain di minda skrg ni..maybe akan ada lagi benda yang perlu di list down afterwards..SEMOGA SEGALA YANG DIRANCANG TAHUN NI AKAN JADI KENYATAAN..INSYAALLAH..:)..