Friday, August 20, 2010

.My Skeptical Review..

..it's friday again..how time passes by..dah mid august dah kan..for these past few days, ramai betul yang bertanya "pregnant ke?"....now and then i understood, agaknya mmg mcm ni kot once dah married..mmg akan jadi soalan yg wajib..but to tell the truth, saya suka dgn soalan tu..dengan harapan soalan2 tu akan diiringi dgn doa sekali..Amin...hehe..cute jer those q then mix up dgn those feelings tukang nak jawab soalan cepumas..hehe..

For some unexplainable reasons, almost one week and a half, saya mula rasa sakit2 belakang, fatigue..and i did mun..mun..for few times..seksa..apalagi tengah puasa..makan tuk berbuka jer, then lepas tu throw up..mmg kalau ikutkan cycle dah smpi..tp..rasanya ni first time ever rasa mcm ni..pelik sgt rasa badan..dah terdetik dah dalam hati 'pregnant ker?"..tp xnak buat conclusion lg..coz perasaan takut 'ada penyakit' lain tu lebih dari segala2nya..even husband pun da naik risau coz everytime he called, mesti sy not in the good mood nak sembang due to nausea's feelings and etc..and from day to day, he insists me to seek a doctor..tapi biasalah , sy bukan penggemar klinik yang tegar..malas nak g..klu gov clinic-->lama..kalau swasta--->RM30-40 sure terbang tuk consultation fee jer..alamatnya mmg x pegi klinik..

..until semlm..after 5 days lewat dari cycle sepatutnya then dgn condition yang 'tak berapa baik' then dengan husband yang nak jugak sy buat check-up..at last i did ask chesu to buy me HCG test kat guardian..and da siap pesan awal2 beli yang paling murah..sbb mmg sebelum ni da byk spent tuk beli benda 1 ni..hiks..(and she bought me 1 which costs me RM15.00..mahal!!!)..ahaks..and..tuan-tuan/puan-puan..
...............................................result dia..............................................
.....negative......
belum ada rezeki lagi..hehe..;)..
and we're still in TTC la kan..nak suruh honeymoon lagi ni..hehe..

so tu lah citernyer..then pagi td me pun baru tersedar ada msg dr sister in-law rupanya semlm..nanti sy cuba lagi yer kak!!..hehe..*wink!..

jgn tertipu..pic ni amik dari internet jer..ahaks..

hmm..i believe alat ni mmg da jadi 'teman tetap tp sometimes tak mesra' for those yang dah kahwin..

bestkan technology skrg..dah siap ada yg digital..and i even found one yang siap boleh bgtau u dah pregnant for how many weeks..canggih..tp mahal..x berbaloi kalau nak test tuk sekali jer..

...brrrr..brrrr..brrrr...perut dah mula memulas..just like yesterday and the rest of the day before..i guess this may happen due to x makan kot..gastrik ker??? aishhh...jgn mun..mun lg..see ya later then..

***


No comments:

Post a Comment