Monday, August 1, 2011

..Ramadhan yang Mulia..

..Alhamdulillah..hari ini 1 Ramadhan dapat kita sama-sama mengerjakan ibadah puasa..syukur sgt...kebetulan, dengan kuasa Allah SWt, pada bulan Ramadhan kali ini juga buat pertama kali saya dapat sambut dgn suami tercinta..syukur sgt-sgt..setelah setahun lebih berjauhan, akhirnya..walau macam2 dah berlaku..Alhamdulillah sgt2..dan saya sgt2 berharap agar hubungan kami suami isteri akan sentiasa terpelihara dan diberkati oleh-Nya..

..Tak tergambar rasa seronok bila pagi td sy diberi kesempatan tuk sediakan sahur untuk suami..lapangnya rasa hati..Terima kasih Allah...tak ternilai hadiah yang Engkau berikan pada kami kali ini..Syukur..

**Saya rindukan Suami**

Sunday, June 5, 2011

..Happy 1st Anniversary..

..♥♥..5th June 2011..♥♥..
♥♥..I am not waiting for a knight in shining armor coz mine has already arrived..to Hubby, Mohamad Nizamhadi..Happy 1st Anniversary abg..thank you for being such a wonderful and lovely husband..my life has never been bitter since that very moment of becoming your wife..and thank you for the gift..like it very much!..bunches of love...Semoga jodoh kita sentiasa dirahmati Allah SWT..Amin..♥♥
..♥♥..
..♥♥..Thank You Dear Husband..♥♥..


 

Tuesday, May 31, 2011

..Day 4...Gold Coast - Surfer's Paradise..

...first day - cari tempat makan, second day - movieworld , third day - seaworld...hari yg keempat ni rasa mcm nak relax2..at first, hubby kata nak pegi Dreamworld, alang2 dah sampai Gold Coast tp memandangkan turun ke lobby hotel pun dah almost 12.00 noon, shuttle bus pn confirm xda dah..sbb selalunya shuttle bus ni pick up kt hotel around pukul 9.00 am dengan 11.00 am je..the best way tuk pegi Dreamworld at that time is naik cab..oooo..no way...sure mahal giler coz tempat ni atas lagi dr Movieworld..sooo...kita jalan2 jer lah yer..strolled along Surfer's beach..beli souvenirs..ehehe..weather temperature around 12-14°C..and sgt windy..


..sayangnya time ini benda alah ni tgh under construction..kalau x, dapatlah bergayut kat sini..konon2nya..'yea! we've been here!..'

..yes! nampak sangat relaxing kan..ni lah bandar Surfer's Paradise..part of Gold Coast actually..byk lg yg kitorang x jejakkan kaki..next time, for sure, akan sewa kereta jer..lebih convenient even though public transport memang dah terlebih selesa...mmg xkan jumpa bas yang sesak dgn penumpang kat sini..
kalau korang nampak, lam pic ada building paling tinggi kat Gold Coast, Q1, and 19th tallest building in the world..if nanti2 dtg sini, jangan lupa pegi tgk view kat deck Q1 tu yer..kalau x silap, kena byr dlm 75 AUD per entry..ker kurang? hehe..and yup, terasa rugi pulak x pegi that day..xper2..there'll be next time..;)..nak view lebih, boleh browse kat sini Q1 Luxury Apartments ..

..banyak sangat McD kat sini..!..tunggu nak makan je..tp hurmm..halal nya diragui..so just forget about it la kan..kita mamam kat Maharani je lah..walaupun semangkuk tomyam harganya sampai 22 AUD!..

..kalau ada red flag ni, tandanya kawasan ni boleh mandi..kalau xda, jangan! ada sharks kot..ahakss..

..ooohh..sangat2 jatuh cinta dgn view kat sini..locals kat sini suka beriadah agaknya..best sgt tgk diorang ni..no wonder badan semua mcm models je..jgn terkejut..susah nak jumpa locals yang flabby kat sini..sib baik dah kawin!..oopsss...boleh tgk few pics kat bawah ni..best kan?

any comment on this??
...cute giler one boy ni..perhatikan betul2..xda paddles..
..see..mcm models kan..
..yg ni...?? kira beriadah jugak yer..my love, my life!..main pasir..kreeeukk..kreeuukk bunyi..

 ...view of Nerang River from our room..

..sebelah mlm nya more to cari sourvenirs..sbb lagi 2 hari nak balik..sorry sgt to adik2 and sedara2 yang kirim Hard Rock Cafe punya shirts..x kesampaian la semua hasrat yer..next time kita beli k!..tgk gambar jerlah k..;)..


..soon i will update on our trip to Dreamworld..byk thrilled games and etc kat situ..paling suka tgk WIPEOUT!..
..dengan mengada-ngadanya nak tepek jugak gambar ni kat sini..


.....................

Monday, May 30, 2011

..Day 3..Gold Coast - Seaworld..

...kalau the day before, me and hubby ke Movieworld, day 3 ni kitorang decide tuk ke Seaworld plak..we bought the tickets through online before sampai Gold Coast ni..kalau ikutkan, tix price tuk  tuk masuk Seaworld ni saje dah 99 AUD per person..tp thanx to Kak Aishah sbb informed me kat mana nak beli tiket murah..and we managed to buy tickets for 3 theme parks sekali gus (VIP Pass) for 175 AUD per person..sgtlah ok harganya sbb kalau x, per theme park upn dah 99 AUD, so dah jimat 100 AUD kan?..kalau saper2 nak pegi Gold Coast lepas ni boleh lah survey2 tix tuk thme park kat sana through website ni http://goldcoast.godo.com.au/ or boleh jugak beli kat sini http://www.experienceoz.com.au/ ..cuba2lah browse apa2 yg patut dulu sebelum pegi k..

..haha..sebenarnya hari nak pegi seaworld ni entah macamana  terlewat bangun..so when hubby called shuttle bus, semua dah penuh coz that day hari sabtu..memanglah..luckily operator tu sgtlah friendly and bgtau kalau nak pegi Seaworld naik local bus pun ok..sbb dekat je..dlm 3 km je from our hotel..then, off we go..tunggu local bus kat depan hotel..5 minit je kot..coz buses kat sini sgt punctual..mmg best..

..dlm 5 minit..dah sampai Seaworld..!..




..ingatkan dah lewat..rupa2nya awal jugak sampai..heeee..

..first time tgk dolphins live..mmg sgt cute..
..mengembara underwater plak..tgk penguins, sharks  and etc..kalau bwk kids, mesti lg enjoy..
Ya Allah..tersangatlah cute makhluk Allah yang satu ni..sea lion! and she really can act..!
..see..nnti upload video si cute ni..
..gulp..ada berani..??
..hubby paling suka part ni..jauh kami berjalan tuk sampai kat sini..then sampai2 je show dah abis..next show pukul 3.00 ptg..Alhamdulillah..dapat jugak tgk dolphins' show..sgt seronok..kalau kena byr 99 AUD pun, mmg berbaloi..

..sampai hotel lebih kurang pukul 5.00 ptg..kalau kt Gold Coast ni pukul 5.00 ptg dah gelap..mcm pukul 7.00 mlm je coz time sekarang tgh autumn..mgm sgt best berjalan..by the way..kalau nak pegi Seaworld ni sila bawak bekal siap2 k..sbb kat sini susah sikit nak makan..luckily, i bawak bag besar..so boleh lah sumbat segala jenis makanan..yg penting, perut perlu diisi..hehe..bila malam, baru dpt makan berat sikit..

..sebelah mlm, hubby decided nak makan charcoal chicken lg..so tgh2 berjalan, terjumpa kedai kebab halal..uuu...as i told before, kat gold coast ni mmg senang nak cari halal food..grabbed kebab pastu terus jalan beli ayam plak..makan..makan..makan..yummy!..

..Day 4..kitorang ronda2 around surfer's jer..paling best kot..nnti cerita dlm next entry..nak sambung buat kerja..*wink!..by the way..jiwa saya masih di Gold Coast!

..nak upload pics xdpt..server rejected..hmm..sbb ada yg berbikini kot..wondering..




Wednesday, May 25, 2011

..Such A Wonderful Place..Gold Coast..


..Huh..penatnya..2-3 days after our long vacation, sekarang baru terasa penatnya..From KL to Aussie..Aussie to KL..then went back to Penang..and KL again..seriously..penat tp still have my very own strength to express my feelings on our vacation 2 weeks a go.
..it was a blast!! ..
Alhamdulillah..selamat sampai di Gold Coast dan selamat kembali semula ke Malaysia..this could be the most memorable vacation for both of us..sampaikan rasa tak nak balik ke Malaysia..bukan lupa daratan, tp kami sangat-sangat tertarik dengan tempat ni..sangat relax..and even rasa sangat selamat..we could actually walk around the city during the night..in which memang x dpt buat in other countries..kalau dekat UK, pukul 6 ptg pun dah takut nak jalan2 dkat luar..mmg sgt down under Aussie ni..and locals pun tersangat friendly..forget about Malaysians yang seangkatan sekaki setangan ke sana..nak senyum pun payah..
..susah nak describe our feelings the very moment we touched our steps at Gold Coast Airport..we were informed by aircraft's crew that  the weather in Aussie was like 70C kot at that time..gila sejuk compared to Malaysia ..though xda salji pun..terketaq2 jugak lah lutut..tp mmg best berjalan..
..b4 sampi ke GC ni mmg semua kitorang dah booked awal2..hotel, tix tuk theme parks..except tuk transportation..coz i was like nak sewa je kereta..tp hubby insisted nak naik shuttle bus..senang dia nak amik gambar katanya..at last, dekat airport lah we decided to take shuttle bus..75 AUD per person for 5 days..heaven jugak naik bas ni rupa2nya..sbb boleh pegang2 tangan..haiksss..hehe..kat sana, we stayed dkat Holiday Inn Hotel..luckily kitorang mmg deal terus dgn hotel instead of using third party..so boleh la pilih bilik yg best..Alhamdulillah..mmg dpt bilik yang viewnya sgt menarik..especially malam..
..enjoy the pics ok..!..

View from our room at 20th floor

..daylight..

..night view..

..day 1..we decided tuk jalan2 along surfer's paradise jer..jeling2 tempat makan halal..hmm..ada nando's, kebab stall, maharani restaurant..and etc..in just few steps from our hotel..tersangatlah senang nak dpat halal food kat GC ni..;)..

jalan2 dekat Surfer's Esplanade..

jeling2 tempat tunggu bas..malam plak jalan2 cari makan..

..day 2..naik shuttle bus to Movieworld!..

suka sgtt view dr tingkap ni..

we just love the view..

yea..! saya  dah sampai!..
 ..love that binds two hearts..♥..

..HAPPY FACES..




..rindunya dgn suasana sejuk..;)...till here dulu..nanti sambung day 3 in next entry plak k..


Thursday, May 5, 2011

..time flies..

..we've been married for 11 months..
..how time flies..


..the very first day of us as husband and wife..



Wednesday, May 4, 2011

..A come back..

...a silent blogger since pasts few months..busy dengan kerja2..mind blocking..berlakunya segala macam kejadian..my miscarriage and etc..and now, dah terasa nak ber'blogging' semula. Lepas baca blog kawan2, there and then, terus bersemangat semula..

..as to start my new semangat ber'blogging'..saja nak share..we, husband and wife are now looking forward for our 2nd honeymoon..as we are going to Gold Coast in just a few days!..sgt tersangat excited sampai mind and soul pun macam dah x ada di bumi Malaysia tercinta..asalnya, konon2 nak celebrate our 1st Anniversary sebenarnya this coming June, tp terbeli tiket awal kan..so sambutlah awal sebulan..hoping that there'll be a candle lite dinner  with the ocean view..berangan!..

.semuanya terjadi tanpa dirancang..we bought the tix dah few months ago masa Air Asia buat promotion tiker murah..saja2 jer browse through website dia, sebab asalnya nak cari tix murah ke Miri..then boleh terpandang plak Flight to Gold Coast RM150 - 1 way..murah kan..terus grabbed hp and called hubby masa tu..hubby kata ok!, terus booked!..mak aii..tersangat lah susah nak confirm booking time ni..rasanya duk try2 sampai lebih 10x kot..last2 mcm nak gave up..tp Alhamdullillah, masa nak gave up tu lah tiba2 jer keluar 'Booking confirmed'..huh..lega..and guess what..we managed to buy 2 tickets to Gold Coast for only RM1058 termasuk luggage and insurance..best kan?..;)..so GC..here we come!..

..oooo..sy sgt x sabar...but no bikini's please!..

..preparation..paling best bila nak pegi jalan-jalan ni, bila kena shopping baju..ahaks..sangatlah teruja..dan sangatlah banyak berbelanja..shopping baju for 2 lagi mahal dr tix price..lucu jer..sejak dua menjak ni, hubby suka menyuarakan hasrat tuk melihat perubahan imej..and since i pun suka dgn idea nyer..katanya dia suka tgk org pakai baju panjang ..and since mmg i pun tgh terpk2 nk tukar imej..at last decided tuk try cari dresses look-alike and match dengan leggings..mula2 ingat nak g shopping dgn hubby jer nnti, tp bila pk2 takut x sempat sbb nak cari brg dia lg, so..last week sempatlah i pegi bershopping dgn chelong..ngeee..ingat nak beli sehelai 2, tp alamak..terlebih budget la plak beli (..and thanx tu penasihat utama, chelong sbb mmg non-stop  encourage..hehe)..ni lah baju yang sempat i grabbed..

 ..i..

 ..ii..

 ..iii..

..iv..

..v..

..and a pair of shoes..

..vi..

...seriously..sudah xda semangat nak kerja...nnti update kat GC plak k..and the clock is tick-tocking..*wink..