Thursday, March 4, 2010

..Secebis Tirai Kehidupan..


...Detik permulaan..17 Febuari 2004..siapa sangka kelas IGP boleh buat org *jatuh cinta*..hehe..tiba2..teringat pesan Dr Wan Aminuddin..'nanti lepas kelas IGP ni karang, ada lah cinta yang berputik'..masa tu boleh gelak besar jer..hehe..*cannot be laaa, semua org stress buat keja..hmm...dlm stress buat keja, sempat jugak kitorang main mata (sbb group lain2)..isk2..lucu pun ada..

..6 bulan..sempat menjadi kawan dlm tempoh 6 bulan..mcm sekejap, tp sebenarnya lama..mcm budak2 baru belajar, nak dating pun takut2..hehe..14 Februari 2004..dia kata 'kita declare hari nilah..sama dgn Valentine's Day..8.30 pm..dia kata lagi..'td g solat jumaat, ada khutbah..kita postpone 3 hari k..'..hehe..and akhirnya 17th...kami dikenali sbg salah satu couple di School Civil..(punya susah nak dating sbb kebanyakan lecturer semua kawan2 ayah..aishyy)..

**kami lah produk USM**

...tanggal 10 Oktober 2009..sy selamat menjadi tunang kepada Mohamad Nizamhadi..Alhamdulillah..after so many years of being a *pasangan..though bukan pasangan yang mcm belangkas..sejak dr zaman uni lg..pengalaman ni sememangnya byk mengajar sy utk jd seorg yg independent dlm bab2 percintaan ni..InsyaAllah, akan kekal smpi bila2 pun..



..and today..4 Mac 2010..Alhamdulillah..am so bersyukur ke hadrat Ilahi..sy bahagia..menunggu saat2 tuk diijabkabulkan..3 bulan dari tarikh ini, sy bakal menjadi suri di hati Mohamad Nizamhadi..siapa sangka kan..sesungguhnya jodoh dan pertemuan itu di tangan Allah SWT..


..pengalaman..menguruskan persiapan perkahwinan ni bukan senang..apa lagi kalau pasangan tinggal berjauhan (KL_MIRI)..sememangnya need alot of efforts..tapi Alhamdulillah, dengan bantuan kawan2, semuanya jadi senang..mungkin berkat org yang menolong tu ikhlas..:)..hanya Allah yang dapat balas jasa baik kawan2 semua.. (azimah hanya boleh belanja makan lauk kenduri je nanti..hehe)..

..persiapan..dewan, baju, photographer, door gift, barang hantaran, hiasan hantaran..and the list goes on..nampak mudah kan..menarik pun yer..but the truth is..susah dan pening dibuatnya..especially kalau seorang kat semenanjung, sorang lagi kena merentas laut china selatan..but again Alhamdulillah..managed to get all those done..payah tp seronok..(Nota kaki : kalau rasa2 ada yang nak kahwin tahun depan, silalah buat tempahan tahun ni cepat2 yer..)

...apa2 pun..tanggal 5 jun 2010 nnti sememangnya akan menjadi tarikh kedua bersejarah dlm hidup sy..(tarikh pertama -tarikh lahir)..InsyaAllah..doakanlah kebahagian kami..panjatkanlah doa semoga jodoh kami berkekalan..Amin..


~..happeniness..~






No comments:

Post a Comment