Wednesday, May 25, 2011

..Such A Wonderful Place..Gold Coast..


..Huh..penatnya..2-3 days after our long vacation, sekarang baru terasa penatnya..From KL to Aussie..Aussie to KL..then went back to Penang..and KL again..seriously..penat tp still have my very own strength to express my feelings on our vacation 2 weeks a go.
..it was a blast!! ..
Alhamdulillah..selamat sampai di Gold Coast dan selamat kembali semula ke Malaysia..this could be the most memorable vacation for both of us..sampaikan rasa tak nak balik ke Malaysia..bukan lupa daratan, tp kami sangat-sangat tertarik dengan tempat ni..sangat relax..and even rasa sangat selamat..we could actually walk around the city during the night..in which memang x dpt buat in other countries..kalau dekat UK, pukul 6 ptg pun dah takut nak jalan2 dkat luar..mmg sgt down under Aussie ni..and locals pun tersangat friendly..forget about Malaysians yang seangkatan sekaki setangan ke sana..nak senyum pun payah..
..susah nak describe our feelings the very moment we touched our steps at Gold Coast Airport..we were informed by aircraft's crew that  the weather in Aussie was like 70C kot at that time..gila sejuk compared to Malaysia ..though xda salji pun..terketaq2 jugak lah lutut..tp mmg best berjalan..
..b4 sampi ke GC ni mmg semua kitorang dah booked awal2..hotel, tix tuk theme parks..except tuk transportation..coz i was like nak sewa je kereta..tp hubby insisted nak naik shuttle bus..senang dia nak amik gambar katanya..at last, dekat airport lah we decided to take shuttle bus..75 AUD per person for 5 days..heaven jugak naik bas ni rupa2nya..sbb boleh pegang2 tangan..haiksss..hehe..kat sana, we stayed dkat Holiday Inn Hotel..luckily kitorang mmg deal terus dgn hotel instead of using third party..so boleh la pilih bilik yg best..Alhamdulillah..mmg dpt bilik yang viewnya sgt menarik..especially malam..
..enjoy the pics ok..!..

View from our room at 20th floor

..daylight..

..night view..

..day 1..we decided tuk jalan2 along surfer's paradise jer..jeling2 tempat makan halal..hmm..ada nando's, kebab stall, maharani restaurant..and etc..in just few steps from our hotel..tersangatlah senang nak dpat halal food kat GC ni..;)..

jalan2 dekat Surfer's Esplanade..

jeling2 tempat tunggu bas..malam plak jalan2 cari makan..

..day 2..naik shuttle bus to Movieworld!..

suka sgtt view dr tingkap ni..

we just love the view..

yea..! saya  dah sampai!..
 ..love that binds two hearts..♥..

..HAPPY FACES..




..rindunya dgn suasana sejuk..;)...till here dulu..nanti sambung day 3 in next entry plak k..


2 comments:

  1. wehehe, bestnyer...teringin nak bercuti kat tmpt yg tenang tp sumer benda ada hehehe...cepat sambung azimass,x sabar nak baca nie :P

    ReplyDelete
  2. hehe..kena one by one..jom kita pegi aussie lg next year..dah jatuh cinta..tgk tiket murah september ni tie..plan sama2 ok..

    ReplyDelete