Tuesday, May 31, 2011

..Day 4...Gold Coast - Surfer's Paradise..

...first day - cari tempat makan, second day - movieworld , third day - seaworld...hari yg keempat ni rasa mcm nak relax2..at first, hubby kata nak pegi Dreamworld, alang2 dah sampai Gold Coast tp memandangkan turun ke lobby hotel pun dah almost 12.00 noon, shuttle bus pn confirm xda dah..sbb selalunya shuttle bus ni pick up kt hotel around pukul 9.00 am dengan 11.00 am je..the best way tuk pegi Dreamworld at that time is naik cab..oooo..no way...sure mahal giler coz tempat ni atas lagi dr Movieworld..sooo...kita jalan2 jer lah yer..strolled along Surfer's beach..beli souvenirs..ehehe..weather temperature around 12-14°C..and sgt windy..


..sayangnya time ini benda alah ni tgh under construction..kalau x, dapatlah bergayut kat sini..konon2nya..'yea! we've been here!..'

..yes! nampak sangat relaxing kan..ni lah bandar Surfer's Paradise..part of Gold Coast actually..byk lg yg kitorang x jejakkan kaki..next time, for sure, akan sewa kereta jer..lebih convenient even though public transport memang dah terlebih selesa...mmg xkan jumpa bas yang sesak dgn penumpang kat sini..
kalau korang nampak, lam pic ada building paling tinggi kat Gold Coast, Q1, and 19th tallest building in the world..if nanti2 dtg sini, jangan lupa pegi tgk view kat deck Q1 tu yer..kalau x silap, kena byr dlm 75 AUD per entry..ker kurang? hehe..and yup, terasa rugi pulak x pegi that day..xper2..there'll be next time..;)..nak view lebih, boleh browse kat sini Q1 Luxury Apartments ..

..banyak sangat McD kat sini..!..tunggu nak makan je..tp hurmm..halal nya diragui..so just forget about it la kan..kita mamam kat Maharani je lah..walaupun semangkuk tomyam harganya sampai 22 AUD!..

..kalau ada red flag ni, tandanya kawasan ni boleh mandi..kalau xda, jangan! ada sharks kot..ahakss..

..ooohh..sangat2 jatuh cinta dgn view kat sini..locals kat sini suka beriadah agaknya..best sgt tgk diorang ni..no wonder badan semua mcm models je..jgn terkejut..susah nak jumpa locals yang flabby kat sini..sib baik dah kawin!..oopsss...boleh tgk few pics kat bawah ni..best kan?

any comment on this??
...cute giler one boy ni..perhatikan betul2..xda paddles..
..see..mcm models kan..
..yg ni...?? kira beriadah jugak yer..my love, my life!..main pasir..kreeeukk..kreeuukk bunyi..

 ...view of Nerang River from our room..

..sebelah mlm nya more to cari sourvenirs..sbb lagi 2 hari nak balik..sorry sgt to adik2 and sedara2 yang kirim Hard Rock Cafe punya shirts..x kesampaian la semua hasrat yer..next time kita beli k!..tgk gambar jerlah k..;)..


..soon i will update on our trip to Dreamworld..byk thrilled games and etc kat situ..paling suka tgk WIPEOUT!..
..dengan mengada-ngadanya nak tepek jugak gambar ni kat sini..


.....................

No comments:

Post a Comment