Wednesday, May 4, 2011

..A come back..

...a silent blogger since pasts few months..busy dengan kerja2..mind blocking..berlakunya segala macam kejadian..my miscarriage and etc..and now, dah terasa nak ber'blogging' semula. Lepas baca blog kawan2, there and then, terus bersemangat semula..

..as to start my new semangat ber'blogging'..saja nak share..we, husband and wife are now looking forward for our 2nd honeymoon..as we are going to Gold Coast in just a few days!..sgt tersangat excited sampai mind and soul pun macam dah x ada di bumi Malaysia tercinta..asalnya, konon2 nak celebrate our 1st Anniversary sebenarnya this coming June, tp terbeli tiket awal kan..so sambutlah awal sebulan..hoping that there'll be a candle lite dinner  with the ocean view..berangan!..

.semuanya terjadi tanpa dirancang..we bought the tix dah few months ago masa Air Asia buat promotion tiker murah..saja2 jer browse through website dia, sebab asalnya nak cari tix murah ke Miri..then boleh terpandang plak Flight to Gold Coast RM150 - 1 way..murah kan..terus grabbed hp and called hubby masa tu..hubby kata ok!, terus booked!..mak aii..tersangat lah susah nak confirm booking time ni..rasanya duk try2 sampai lebih 10x kot..last2 mcm nak gave up..tp Alhamdullillah, masa nak gave up tu lah tiba2 jer keluar 'Booking confirmed'..huh..lega..and guess what..we managed to buy 2 tickets to Gold Coast for only RM1058 termasuk luggage and insurance..best kan?..;)..so GC..here we come!..

..oooo..sy sgt x sabar...but no bikini's please!..

..preparation..paling best bila nak pegi jalan-jalan ni, bila kena shopping baju..ahaks..sangatlah teruja..dan sangatlah banyak berbelanja..shopping baju for 2 lagi mahal dr tix price..lucu jer..sejak dua menjak ni, hubby suka menyuarakan hasrat tuk melihat perubahan imej..and since i pun suka dgn idea nyer..katanya dia suka tgk org pakai baju panjang ..and since mmg i pun tgh terpk2 nk tukar imej..at last decided tuk try cari dresses look-alike and match dengan leggings..mula2 ingat nak g shopping dgn hubby jer nnti, tp bila pk2 takut x sempat sbb nak cari brg dia lg, so..last week sempatlah i pegi bershopping dgn chelong..ngeee..ingat nak beli sehelai 2, tp alamak..terlebih budget la plak beli (..and thanx tu penasihat utama, chelong sbb mmg non-stop  encourage..hehe)..ni lah baju yang sempat i grabbed..

 ..i..

 ..ii..

 ..iii..

..iv..

..v..

..and a pair of shoes..

..vi..

...seriously..sudah xda semangat nak kerja...nnti update kat GC plak k..and the clock is tick-tocking..*wink..


No comments:

Post a Comment