Monday, May 30, 2011

..Day 3..Gold Coast - Seaworld..

...kalau the day before, me and hubby ke Movieworld, day 3 ni kitorang decide tuk ke Seaworld plak..we bought the tickets through online before sampai Gold Coast ni..kalau ikutkan, tix price tuk  tuk masuk Seaworld ni saje dah 99 AUD per person..tp thanx to Kak Aishah sbb informed me kat mana nak beli tiket murah..and we managed to buy tickets for 3 theme parks sekali gus (VIP Pass) for 175 AUD per person..sgtlah ok harganya sbb kalau x, per theme park upn dah 99 AUD, so dah jimat 100 AUD kan?..kalau saper2 nak pegi Gold Coast lepas ni boleh lah survey2 tix tuk thme park kat sana through website ni http://goldcoast.godo.com.au/ or boleh jugak beli kat sini http://www.experienceoz.com.au/ ..cuba2lah browse apa2 yg patut dulu sebelum pegi k..

..haha..sebenarnya hari nak pegi seaworld ni entah macamana  terlewat bangun..so when hubby called shuttle bus, semua dah penuh coz that day hari sabtu..memanglah..luckily operator tu sgtlah friendly and bgtau kalau nak pegi Seaworld naik local bus pun ok..sbb dekat je..dlm 3 km je from our hotel..then, off we go..tunggu local bus kat depan hotel..5 minit je kot..coz buses kat sini sgt punctual..mmg best..

..dlm 5 minit..dah sampai Seaworld..!..




..ingatkan dah lewat..rupa2nya awal jugak sampai..heeee..

..first time tgk dolphins live..mmg sgt cute..
..mengembara underwater plak..tgk penguins, sharks  and etc..kalau bwk kids, mesti lg enjoy..
Ya Allah..tersangatlah cute makhluk Allah yang satu ni..sea lion! and she really can act..!
..see..nnti upload video si cute ni..
..gulp..ada berani..??
..hubby paling suka part ni..jauh kami berjalan tuk sampai kat sini..then sampai2 je show dah abis..next show pukul 3.00 ptg..Alhamdulillah..dapat jugak tgk dolphins' show..sgt seronok..kalau kena byr 99 AUD pun, mmg berbaloi..

..sampai hotel lebih kurang pukul 5.00 ptg..kalau kt Gold Coast ni pukul 5.00 ptg dah gelap..mcm pukul 7.00 mlm je coz time sekarang tgh autumn..mgm sgt best berjalan..by the way..kalau nak pegi Seaworld ni sila bawak bekal siap2 k..sbb kat sini susah sikit nak makan..luckily, i bawak bag besar..so boleh lah sumbat segala jenis makanan..yg penting, perut perlu diisi..hehe..bila malam, baru dpt makan berat sikit..

..sebelah mlm, hubby decided nak makan charcoal chicken lg..so tgh2 berjalan, terjumpa kedai kebab halal..uuu...as i told before, kat gold coast ni mmg senang nak cari halal food..grabbed kebab pastu terus jalan beli ayam plak..makan..makan..makan..yummy!..

..Day 4..kitorang ronda2 around surfer's jer..paling best kot..nnti cerita dlm next entry..nak sambung buat kerja..*wink!..by the way..jiwa saya masih di Gold Coast!

..nak upload pics xdpt..server rejected..hmm..sbb ada yg berbikini kot..wondering..




No comments:

Post a Comment